Lietuvos vadovai pasveikino Kiniją nacionalinės šventės proga

[[ge:lrytas:lrytas:928748]]

Kinijoje – nacionalinė šventė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijoje – nacionalinė šventė.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijoje – nacionalinė šventė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinijoje – nacionalinė šventė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinijoje – nacionalinė šventė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinijoje – nacionalinė šventė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-10-01 09:56, atnaujinta 2017-05-11 16:57

Šiais metais minimos dvidešimt penktosios Lietuvos ir Kinijos diplomatinių santykių metinės. Prezidentė pabrėžė, kad abi šalys gali džiaugtis nuosekliai stiprėjančiais ryšiais, dažnėjančiais dvišaliais vizitais ir glaudesniu bendradarbiavimu prekybos ir investicijų srityse.

„Linkiu, kad augantis abipusis Lietuvos ir Kinijos žmonių dėmesys sukurtų tvirtą pamatą dar aktyvesniam abiejų valstybių ir piliečių dialogui ir leistų atrasti naujas bendradarbiavimo galimybes visose srityse“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Pasak Prezidentės, artimas bendradarbiavimas aktualiais tarptautinės darbotvarkės, saugumo klausimais tiek dvišaliu ir daugiašaliu lygiu, tiek Europos Sąjungos ir Kinijos santykių kontekste prisidės prie atsakingo Lietuvai ir Kinijai svarbių klausimų sprendimo.

Nacionalinės šventės proga šalies vadovė Kinijos Prezidentui ir visiems jos gyventojams palinkėjo visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Savo ruožtu Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius išsiuntė laišką Kinijos premjerui Li Kečiangui (Li Keqiang), sveikindamas jį ir visus šalies žmones Kinijos Liaudies Respublikos įkūrimo metinių proga.

„Naudodamasis šia proga, norėčiau pasidžiaugti stiprėjančiais ryšiais tarp mūsų šalių, ypač transporto, infrastruktūros, investicijų, aukštųjų technologijų, turizmo ir kultūros srityse. Nėra abejonių, kad mūsų sėkmingas bendradarbiavimas bus tęsiamas vykdant bendrus projektus ir stiprėjant abiejų šalių žmonių asmeniniams ryšiams ir supratimui“, – sakoma Premjero sveikinimo laiške, kuriame Kinijai linkima klestinčios bei saugios ateities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.