Tarnybinį šunį nušovęs A. Komskis yra nelegaliai kirtęs sieną

Tarnybinį belgų aviganį Ramzį praėjusią savaitę nušovęs ir baudžiamojon atsakomybėn dėl pasieniečių turto sunaikinimo visuomenei pavojingu būdu patrauktas 51 metų šilutiškis Arvydas Komskis nuo aplinkinių žmonių atsitvėrė tylos siena – žuvininkystės įmonėje dirbantis vyras nustojo bendrauti net su savo darbdaviu A.Repinu, kuris nesupranta, kodėl A.Komskis nesirodo darbe.

Įsiplieskus skandalui dėl šūvio į tarnybinį šunį iškilo ir kiti šilutiškio A.Komskio padaryti įstatymų pažeidimai.<br>LR nuotr.
Įsiplieskus skandalui dėl šūvio į tarnybinį šunį iškilo ir kiti šilutiškio A.Komskio padaryti įstatymų pažeidimai.<br>LR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 7:45 PM, atnaujinta May 11, 2017, 11:45 AM

Kalbama, kad jis susirgo. Išaiškėjo, jog ekspertai išvadas dėl Ramzio žūties priežasties pateiks tik kitą savaitę.

Tuo metu naujienų portalui lrytas.lt pavyko sužinoti apie viešai iki šiol neskelbtą faktą – A.Komskis anksčiau buvo baustas už neteisėtą valstybės sienos kirtimą.

Incidentas įvyko dar 2007 metų sausio 15 dieną, kai A.Komskis neteisėtai kirto valstybės sieną Kuršių mariose. Tuo metu jis dirbo A.Repino įmonėje laivavedžiu.

A.Komskio valdomas laivas atsidūrė Rusijos Federacijos teritorijoje. Laivavedį užklupo pasienyje dirbę pareigūnai.

A.Komskis buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn. Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė, kad jis sieną neteisėtai kirto dėl neatsargumo.

Teisme buvo patikėta A.Komskio aiškinimu, jog jis traukė tinklą, kurį stiprus vėjas buvo nunešęs už Lietuvos teritorijos. Betraukiant tinklus priplaukė pasieniečiai ir pranešė, kad jis pažeidė valstybės sieną.

A.Komskis prisipažino pažeidęs įstatymus ir pareiškė, kad nuoširdžiai gailisi.

Teismas skyrė jam minimalią baudą – 250 litų. Kaip vieną priežasčių, kodėl skiriama mažiausia numatyta nuobauda, teisėjas Eugenijus Antanauskas nurodė, kad nėra duomenų apie ankstesnius A.Komskio teisės pažeidimus.

Klaipėdos teismui turėjo būti žinomas faktas, jog A.Komskis 2006 metų birželį, valdydamas katerį, užmušė upėje nardžiusį vaikiną.

Po šios nelaimės A.Komskis išvengė baudžiamosios bylos, nors neatsargaus gyvybės atėmimo požymiai, atrodytų, yra akivaizdūs. Baudžiamoji byla buvo nutraukta, o jam skirta administracinė bauda už laivybos taisyklių pažeidimą.

A.Komskis yra įtakingų veikėjų – Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio – brolis. Pagėgių kraštas ne kartą buvo nuskambėjęs dėl niekaip nepažabojamos kontrabandos.

Trejų metų pasieniečių šunį Ramzį rugsėjo 27-osios vakarą A.Komskis nušovė šalia Bitėnų kaimo (Pagėgių sav.) esančiame miške. Tą dieną pasieniečiai rado cigarečių krovinį ir, surengę pasalą, laukė jų pasiimti atvyksiančių kontrabandininkų. Šie atvažiavo dviem automobiliais. Vieną vyrą pasieniečiai sulaikė, tačiau kitiems trims pavyko pasprukti.

Ramzis su pasieniečiais kontrabandininkų pėdsakais sekė apie tris kilometrus, tačiau vienoje vietoje pėdsakus pametė. Šuniui bandant užuosti pėdsakus iš naujo pasigirdo šūvis.

Pamatęs kritusį augintinį kinologas išsitraukė pistoletą, bet neiššovė, nes pamatė medžiotoją. A.Komskį ir šunį skyrė maždaug 15 metrų.

A.Komskis buvo sulaikytas ir dvi dienas praleido areštinėje, o paskui buvo išleistas į laisvę.

Po skandalingo įvykio broliai stojo ginti A.Komskio, bet pastarojo versija, kad jis medžioklės metu buvo priverstas gintis nuo aviganio, neatrodo įtikinama. Aišku viena – A.Komskis, paleidęs šūvį į specialiai išmokytą keturkojį Ramzį, smarkiai pagelbėjo kontrabandininkams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis portalui lrytas.lt antradienį minėjo, jog, naujausiomis žiniomis, ekspertai tikslią Ramzio žūties priežastį nustatys tik kitą savaitę.

Lrytas.lt mėgino susisiekti su A.Komskiu, bet telefonu jis buvo nepasiekiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.