Vilniaus prieigose vairuotojams – vis daugiau staigmenų

Kelininkai baigia paskutinius darbus: vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo atkarpa automobiliai riedės jau metų pabaigoje. O vykstantys nuo Panevėžio jau dabar į Vilnių įvažiuoja estakada.

Jau dabar nuo Panevėžio atvažiuojantys vairuotojai į Vilnių įvažiuoja estakada.<br>T.Bauro nuotr.
Jau dabar nuo Panevėžio atvažiuojantys vairuotojai į Vilnių įvažiuoja estakada.<br>T.Bauro nuotr.
III etape nutiesta 5,4 km aplinkkelio, pastatyti 6 viadukai, pėsčiųjų tiltas.
III etape nutiesta 5,4 km aplinkkelio, pastatyti 6 viadukai, pėsčiųjų tiltas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 12:16 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:32 PM

Blizga šlapias asfaltas, šviečia kelio ženklai, įrengti šviestuvai, atitvarai. Beveik viskas, ko reikia kelionei automobiliu, jau paruošta. Pasodinti net medžiai šalikelėse, trūksta tik eismo juostas žyminčių linijų.

Kaip atrodys vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo ruožas, vairuotojai jau gali žvilgtelėti, kai važiuodami nuo Panevėžio pakyla Ukmergės gatvės šiaurinės jungties viaduku.

Mažės transporto spūsčių

Savivaldybė prognozuoja, kad atidarius visą aplinkkelį pagerės gyvenimas 110 tūkstančių Viršuliškių, Justiniškių, Pašilaičių ir Fabijoniškių gyventojų.

Jiems spūsčių valandomis nebereikės gaišti laiko automobilių kamšatyse Ukmergės ir Justiniškių gatvėse, Laisvės prospekte.

Mat dalis transporto srauto bus nukreipta vakariniu aplinkkeliu. Anot savivaldybės, užbaigus vakarinio aplinkkelio trečiąjį etapą šiose gatvėse transporto srautai sumažės maždaug perpus, pagerės eismo saugumas, nebeliks tranzitinio eismo.

Baigus vakarinio aplinkkelio trečiąjį etapą ir pagrindinius įvadus į magistralinių gatvių tinklą, šiuo transporto koridoriumi šiaurinėje miesto dalyje per parą nuolat važiuos apie 65 tūkst. žmonių: paros transporto srautas sieks iki 33 tūkst. automobilių.

Po žeme nutiesė kabelį

Aplinkkelį kartu su partneriais tiesiančios bendrovės „Kauno tiltai“ vadovas Aldas Rusevičius sakė, kad vakarinio aplinkkelio projektas – itin sudėtingas.

Maždaug prieš mėnesį šalia vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo atkarpos pradėjo veikti dvi 110 kilovoltų požeminės elektros perdavimo linijos.

Prieš tai teko beveik 2,5 kilometro aukštosios įtampos požeminių kabelių nutiesti vietoj oro linijos, vingiavusios aplinkkelio trasa. Vien nuo Viršuliškių transformatorių pastotės iki Vakarinės gatvės buvo demontuota 20 atramų.

Elektros linijos keitimo požeminiu kabeliu darbai vyko nuo praėjusių metų spalio. Kabeliai buvo klojami atkarpomis į gelžbetonius lovius, o sudėtingose vietose, kuriose nebuvo įmanoma kasti tranšėjų, – pertraukti per įgręžtus apsauginius vamzdžius. Įgyvendinant šį projektą iš viso paklota 19 kilometrų kabelio.

Elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento vadovas Vidmantas Grušas džiaugėsi, kad elektros linijų ruožą po žeme pavyko perkelti per ypač trumpą laiką – vos dešimt mėnesių.

Viadukas – pėstiesiems

Projekto trečiajame etape nutiesta 5,4 kilometro aplinkkelio, pastatyti šeši viadukai, vienas pėsčiųjų tiltas. Aplinkkelį ir aplinkines gatves apšvies 1260 šviestuvų, tam nutiesta 29 kilometrai kabelio.

Taip pat vairuotojai galės naudotis ruožu nuo Ozo gatvės iki Ukmergės gatvės, o pėstieji – viaduku ties Gineitiškių gyvenamųjų namų kvartalu. Taip pat baigtas ir Rygos gatvės viadukas.

Neseniai Europos Komisija patvirtino, kad vakarinio aplinkkelio trečiajam etapui skirs daugiau nei 84 mln. eurų. 

Sujungs su Žirmūnais

Po vakarinio aplinkkelio III etapo statybos eilėje laukia Šiaurinės gatvės statyba, kuri sujungs Žirmūnų gatvę su vakariniu aplinkkeliu.

Tai būtų 6,5 km ilgio šešių eismo juostų gatvė, kertanti Kalvarijų, Geležinio Vilko, Ukmergės, Justiniškių gatves ir Laisvės prospektą.

Dėl šios gatvės papildomai būtų įrengiamos 6 dviejų lygių sankryžos (sankirtose su vakariniu aplinkkeliu, Laisvės pr., Ukmergės, Gelvonų, J.Ralio ir Kareivių gatvėmis).

Kertant Geležinio Vilko gatvę greičiausiai būtų įrengiama estakada arba 1,3 km ilgio tunelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.