L. Graužinienė įvardijo svarbiausius Seimo nudirbtus darbus

„Vertinu labai blogai. Politikas, eidamas tokias aukštas pareigas valstybėje, neturi naudotis tarnybinėmis pareigomis spręsdamas savo giminės reikalus“, – „Žinių radijuje“ apie K. Komskio norą, kad nušauto pasieniečių šuns Ramzio atvejį tirtų Generalinė prokuratūra, kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Vertinu labai blogai. Politikas, eidamas tokias aukštas pareigas valstybėje, neturi naudotis tarnybinėmis pareigomis spręsdamas savo giminės reikalus“, – „Žinių radijuje“ apie K. Komskio norą, kad nušauto pasieniečių šuns Ramzio atvejį tirtų Generalinė prokuratūra, kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.<br>T. Bauro nuotr.
„Vertinu labai blogai. Politikas, eidamas tokias aukštas pareigas valstybėje, neturi naudotis tarnybinėmis pareigomis spręsdamas savo giminės reikalus“, – „Žinių radijuje“ apie K. Komskio norą, kad nušauto pasieniečių šuns Ramzio atvejį tirtų Generalinė prokuratūra, kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-05 08:49, atnaujinta 2017-05-11 11:15

Ji teigė, kad jei Generalinė prokuratūra būtų mačiusi būtinybę tirti šį atvejį, būtų pati, neparaginta, perėmusi: „Dabar tyrimas vyksta ramiai, kaip vyksta visi tyrimai. Reikia tik žiūrėti, kad K. Komskis nebūtų supainiojęs viešųjų ir privačių interesų.“

Paklausta, apie Seimo vicepirmininko K. Komskio atstatydinimą, L. Graužinienė sakė, kad šį atvejį reikia vertinti ne tik iš teisinės, bet ir iš politiko etikos pusės.

„Politikui visada keliami aukštesni reikalavimai, juolab kad tai yra politikas, kuris eina aukštas pareigas šalyje. Aš jį sąmoningai paraginau pasitraukti. Dabar nėra galimybės jį teisiniu būdu paraginti pasitraukti, bet kai grįšime po rinkimų, aš tikrai su juo kalbėsiu. Nors ir ne daug laiko liko, norisi, kad tokie atvejai nesikartotų“, – kalbėjo Seimo pirmininkė. Ji sakė pirmiausia kalbėsianti su koalicijos partneriais, ir, jei šie matys galimybę ir būtinybę imtis teisinių veiksmų, tam tikrai pritars. Pieno kainų didinimas – dar vienas žmonių gąsdinimas

Paklausta, ką mano apie tai, kad pieno gamintojai sako didinsią kainas, Seimo pirmininkė atsakė atvirai: ji mano, kad tai dar vienas žmonių gąsdinimas.

„Aš vertinu tai kaip paprasčiausią žmonių gąsdinimą ir nevisiškai atsakingą verslo kalbėjimą. Kainos po euro įvedimo gerokai pakilo, pragyventi iš minimalaus atlyginimo nėra taip paprasta. Patys pieno tiekėjai žaidžia su rinkos dalyviais. Jei žmonėms bus per brangus sviestas, jie pirks tepųjį mišinį ar nepirks nieko. Žmonės nepražus. Bet nemanau, kad čia yra atsakingo verslo kalbėjimas“, – sakė L. Graužinienė.

Rinkimų kampanijos kainų neatskleidė

Kalbėdama apie „Darbo partijos“ ir apie savo, kaip vienmandatės apylinkės kandidatės, rinkimų kampanijas, Seimo pirmininkė apie pinigus šnekėti nedrįso.

Kiek kampanijai išleis partija, ji sako visiškai nežinanti: „Tikrai nesu štabo narys ir net nesidomėjau, nes nesu partijos vadovybėje.“

Ji sakė skaičiuojanti tik savo, kaip vienmandatininkės, biudžetą, kuris, kaip pati tikisi, neviršys 5 tūkst. eurų.

„Čia kenčia šeimos biudžetas, partija pirmame etape paremia nedaug, tad  tenka iš savo biudžeto. Manau, kad išeis keli tūkstančiai eurų. Ne daugiau nei penki, bet tikiuosi, jog tilpti į tris“, – sakė Seimo pirmininkė.

Svarbiausi Seimo darbai

Paprašyta įvardinti svarbiausius 2012–2016 metų Seimo nuveiktus darbus, L. Graužinienė nedvejodama paminėjo socialinę reformą, kuri įsigalios  2017-ųjų sausio 1-ąją, taip pat didelį skaičiį priimtų teisės aktų ir susitarimų, kurie aktualūs krašto apsaugai. Seimo pirmininkės manymu, taip pat svarbus pasiekimas  grąžinta privalomoji karinė tarnyba.

Ji pasidžiaugė, kad pavyko pasiekti, kad merai būtų renkami tiesioginių rinkimų metu.

Tiesa, pripažino, kad gaila, jog nepavyko pasiekti, kad būtų įgyvendinta sisteminė mokesčių reforma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.