Paskutinė J. Miliaus diena tarnyboje: susikrovė daiktus ir atsisveikina

Ketvirtadienį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius baigia tarnybą. Ilgametis vadovas trečiadienį susikrovė daiktus ir atsisveikina su kolegomis.

J.Milius atsisveikindamas parašė laišką buvusiems kolegoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Milius atsisveikindamas parašė laišką buvusiems kolegoms.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2016, 4:55 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:29 AM

J.Milius atsisveikindamas parašė laišką buvusiems kolegoms:

„Lietuvos veterinarijai atidaviau 36 savo profesinės veiklos metus. Pastaruosius šešerius teko ypatinga atsakomybė vadovauti ir kurti vieną geriausių šalyje valstybinių institucijų. Tai nebuvo nei lengvas, nei paprastas gyvenimo etapas, pateikęs ne vieną iššūkį, pareikalavęs sudėtingų sprendimų, ryžto ir principingumo.

Todėl noriu nuoširdžiai padėkoti Jums už bendrą darbą, už galimybę įgyvendinti savo viziją kuriant šiuolaikišką ir pažangią Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, už nuolatinį siekį atitikti aukščiausius veiklos kokybės standartus.

Žvelgdamas į drauge nuveiktus darbus ir pasiektus rezultatus didžiuojuosi, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustiprėjo, sugebėjo persitvarkyti į efektyvią tiek vartotojų, tiek ir verslo interesus užtikrinančią instituciją, kurios kompetencija ir žinios vertinami ir pripažįstami tarptautiniu mastu.

Pavyko ne tik padėti Lietuvos maisto produktų gamintojams atlaikyti ekonominį sunkmetį, bet ir pasiekti rekordinę lietuviško maisto produktų eksporto rinkų plėtrą, sukurti paprastesnes ir skaidresnes taisykles smulkiajam verslui. Sugebėjome įrodyti, kad dialogas ir bendradarbiavimas tarp verslo ir kontrolės institucijos yra realus, įgyvendinamas uždavinys.

Kita vertus, galiu drąsiai ir atvirai tvirtinti, kad niekuomet nėjome lengviausiu keliu. Nesileidome į kompromisus, kai sprendėsi maisto produktų saugos, kokybės, vartotojų interesų apsaugos klausimai. Nesitaikstymą su nesąžiningu verslu, maisto klastojimu ir kontrabanda visuomet kėlėme vienareikšmiu Tarnybos veiklos prioritetu.

Šiandien galiu tik patvirtinti, kad niekuomet nė akimirkai nesuabejojau šių principų ir vertybių tikrumu.

Tad, dėkodamas Jums už paramą ir darbą drauge tiek gerais, tiek ir sunkiais laikais, kviečiu išsaugoti šią unikalią savybę – gebėjimą ir užsispyrimą siekti to, kas teisinga, nepaisant visų sunkumų.

Stipriausiųjų iššūkiai ir sunkumai nesugniuždo, atvirkščiai – užgrūdina, priverčia dar labiau stengtis ir siekti tobulumo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.