Pensininkams ir neįgaliesiems – 5 eurų metinis viešojo transporto bilietas

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 5, 2016, 11:06 AM, atnaujinta May 11, 2017, 11:05 AM

Lietuvoje pensininkai gauna vienas mažiausių pensijų Europoje, o pragyvenimo kaštai Lietuvoje – kaip turtingiausiose šalyse.

„Ir nors kitose šalyse – Taline, Rygoje pensijos gerokai didesnės nei Lietuvoje, tačiau pensininkai viešuoju transportu naudojasi nemokamai. Tai galėtų būti įgyvendinta ir Lietuvoje, tačiau dėl valdžios dėmesio stokos pensininkai Lietuvoje tampa tais, kurie labiausiai skriaudžiami.

Mes siūlome, kad pensinio amžiaus sulaukę žmonės ir neįgalieji galėtų naudotis Laisvo judėjimo bilietu, kurio metinis mokestis siektų tik 5 eurus. Toks bilietas visoje Lietuvoje – mūsų tikslas po rinkimų į Seimą“, – sako Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas Artūras Zuokas.

Pensinio amžiaus sulaukę žmonės ir neįgalieji galėtų įsigyti metinį viešojo transporto bilietą, kuris kainuotų tik 5 eurus ir juo galėtų naudotis neribotai nuo 10 val. ryto – taip siekiant išvengti tik ryto spūsčių viešajame transporte.

Toks bilietas galiotų viešajame transporte visuose miestuose Lietuvoje. Ir tai biudžetui kainuotų apie 15-20 mln. eurų.

„Tai tikrai nėra didelė suma. Pagal Vyriausybės ataskaitą, dėl geresnio socialinių pašalpų administravimo socialinės pašalpos gavėjų sumažėjo ketvirtadaliu – dabar sutaupomi 27 mln. eurų per metus. Šios lėšos turi likti savivaldybėms, ką mes ir siūlome – padaryti viešąjį transportą pensininkams ir neįgaliesiems prieinamesnį“, – sakė A. Zuokas.

A.Zuokui dirbant Vilniaus meru buvo įvestos lengvatos: asmenys nuo 80 metų, nukentėję tremtyje, Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjai ir kiti gali įsigyti bilietą už 5,79 euro per mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.