Rinkėjų aktyvumas antrąją išankstinio balsavimo dieną – gerokai didesnis

Dar nesibaigus antrajai išankstinio balsavimo dienai, jau tampa aišku, kad rinkėjų aktyvumas – gerokai didesnis nei pirmąją rinkimų dieną. Tiesa, eilės prie balsadėžių nusitiesė ne tik didžiųjų miestų savivaldybėse – aktyvumu nesiskundžia ir mažųjų rajonų savivaldybės.

Eilės prie balsadėžių nusitiesė ne tik didžiųjų miestų savivaldybėse<br>M.Patašiaus nuotr.
Eilės prie balsadėžių nusitiesė ne tik didžiųjų miestų savivaldybėse<br>M.Patašiaus nuotr.
Eilės prie balsadėžių nusitiesė ne tik didžiųjų miestų savivaldybėse<br>D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
Eilės prie balsadėžių nusitiesė ne tik didžiųjų miestų savivaldybėse<br>D. Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 6, 2016, 2:11 PM, atnaujinta May 11, 2017, 9:22 AM

Marijampolės savivaldybės atstovai pasakojo, kad antrąją dieną žmonės į savivaldybę traukia tarsi bangomis: „Ateina tokiais antplūdžiais. Būna vos vienas ar du ateina, bet būna ir kad eilutė susidaro. Šiandien tikrai daugiau rinkėjų nei vakar“, – informavo savivaldybė. Taip pat patikino, kad antrąją išankstinio balsavimo dieną viskas vyksta sklandžiai.

Štai Mažeikių rajono savivaldybėje informavo, kad iki 14 val. antrąją dieną jau buvo balsavę beveik 500 rinkėjų. „Žinokite, šiandien antplūdis labai didelis iki pietų. Tik dabar išeiti iš salės galėjome. Labai didelis antplūdis žmonių, atrodo gerokai daugiau nei vakar, bet, aišku, nežinome, kaip bus po pietų.

Vakar buvo 258 rinkėjai, o dabar jau 460, artėjame prie 500. Jau šiandien, palyginus su vakar, šiandien beveik dvigubai daugiau“, – sakė Mažeikių rinkimų komisijos pirmininkas Eugenijus Kupliauskas.

Jis patikino, kad balsavimas vyksta sklandžiai, jį nuolat stebi tiek rinkimų stebėtojai, tiek policija ir jokių skundų ar pažeidimų nebuvo fiksuota.

Rinkėjų skaičius gerokai didesnis ir Kelmės rajono savivaldybėje. „Vakar buvo 225 prabalsavę mūsų apygardoje. Šiandien aktyvumas žymiai didesnis. Rezultatai suvedami dienos pabaigoje, bet balsavimas vyksta, viskas sklandžiai, skundų negavome“, – sakė Kelmės-Šiaulių rinkimų apygardos komisijos narys Arūnas Kasparavičius.

Nors daugelyje savivaldybių balsavimas vyksta sklandžiai, galimų pažeidimų neišvengta. Kaip informavo Alytaus rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Gitana Pranckienė, Alytaus mieste buvo užfiksuotas galimas pažeidimas:

„Kaip mane informavo Viešosios tvarkos policija, buvo sulaikyti keturi asmenys, kurie galimai buvo pavežėti balsuoti ir jiems buvo įteiktas kandidato lankstinukas, rinkiminė medžiaga, kur galimai buvo nurodyta už ką balsuoti. Mane informavo tik žodžiu, tad tikrai daugiau nieko negaliu pasakyti“, – sakė G. Pranckienė. Rinkėjų aktyvumas ir čia antrąją dieną gerokai didesnis.

„Šiai akimirkai jau prabalsavo pusantro šimto žmonių, tikrai žmonių aktyvumas didesnis. Bet iki vakaro dar toli. O dėl pažeidimų, tai nebuvo. Mes juokiamės, žiūrim pro langą ir beldžiame į medį, kad tik jų nebūtų“, – sakė Akmenės-Mažeikių apygardos komisijos pirmininkė Audronė Prišmontienė.

Jau pirmąją išankstinio balsavimo dieną didžiųjų miestų savivaldybėse nusidriekė eilės. Rinkėjams juose teko laukti net po keliasdešimt minučių.

Iki ketvirtadienio 9 val. ryto jau buvo balsavę 30 731 rinkėjas.

Lietuvos policijos departamento duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną užfiksuota 10 galimų rinkimų pažeidimų. Apie galimus pažeidimus pranešimai gauti iš Tauragės, Alytaus, Šiaulių apskričių. Daugiausiai pranešimų gauta iš Tauragės apskrities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.