Po ilgos tylos prabilo Juro Poželos žmona ir tėvas

Po beveik dviejų mėnesių tylos socialiniame tinkle „Facebook“ prabilo Vilniaus universiteto ligoninėje Santariškių klinikose gydomo sveikatos apsaugos ministro J.Poželos žmona Ž.Poželienė. Apie sūnaus sveikatos būklę prakalbo ir ministro tėvas.

Po ilgos tylos prabilo Juro Poželos žmona: kreipėsi į gyventojus.<br>D.Umbraso nuotr.
Po ilgos tylos prabilo Juro Poželos žmona: kreipėsi į gyventojus.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2016, 11:09 AM, atnaujinta May 11, 2017, 8:08 AM

„Taip jau atsitiko, kad mano vyras Juras Požela šiuo metu pats negali dirbti rinkimų kampanijoje, tačiau tikiu, jog jis darbais įrodė tiek Lietuvos visuomenei, tiek partijos bičiuliams, kad yra nusipelnęs būti dar kartą išrinktas Seimo nariu.

Kreipiuosi į Jus, nes tikiu, kad Juras tikrai pasveiks ir jau greitu laiku galėsime ne tik mes vėl būti kartu, bet ir jis sėkmingai galės tęsti pradėtus savo darbus. Tad tam reikia Jūsų palaikymo.

Kviečiu palaikyti Jurą vienmandatėje Antakalnio apygardoje ir LSDP sąraše reitinguojant numerį 8 ir nekreipti dėmesio į teiginius žiniasklaidos kanaluose, kad Juras negalės tęsti darbų. To nepasakė nė vienas medikas ne tik viešai, bet ir man asmeniškai“, – ketvirtadienio vakarą skelbė Ž.Poželienė.

Socialdemokratų partijos narys J.Požela partijos sąraše įrašytas 8-as. Jis taip pat siekia mandato Antakalnio vienmandatėje apygardoje.

34 metų J.Požela dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų į klinikas buvo paguldytas skubos tvarka rugpjūčio viduryje. Vėliau jam buvo diagnozuotas ūminis pankreatitas (kasos uždegimas).

Ministro tėvas: „Jis pasveiks, kaip kitaip“

Portalas lrytas.lt susisiekė su sveikatos apsaugos ministro J.Poželos tėvu, Mokslo premijos laureatu fiziku Karoliu Požela. Vyras nuolat bendrauja su Santariškių klinikų medikais ir renka kiekvieną jų žodį apie sūnų.

Tėvas pripažino, kad sunki sūnaus būklė artimiesiems kelia nerimą. „Nuotaika ne per geriausia“, – kalbėjo jis.

„Liga ilgai trunkanti. Turiu tiek informacijos, kiek medikai duoda“, – sakė ministro tėvas.

J.Poželai buvo diagnozuotas ūminis kasos uždegimas. Pasak tėvo, labai sunki liga, todėl normalu, kad gydymas ir sunki sveikatos būklė užsitęsė.

„Geriau su juo pačiu pakalbėsite, kai gydytojai leis. Jis pasveiks, kaip kitaip“, – viliasi K.Požela.

J.Požela sveikatos apsaugos ministro pareigas pradėjo eiti 2016 m. kovo 10 dieną. Jis pakeitė atsistatydinusią Rimantę Šalaševičiūtę.

Dabar J.Poželą pavaduoja krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Jam sveikatos sritis nėra nauja – jis gydytojas mikrochirurgas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.