Vieno rinkėjo istorija: nori balsuoti, bet jam neleidžia

Į Vilniaus rajono, Nemenčinės rinkiminę apygardą atvykusiam balsuoti Matui Radvilavičiui nebuvo leista to padaryti. Neva, vaikinas nėra deklaravęs savo gyvenamosios vietos.

Vaikinas teigia skambinęs į Vyriausąją rinkimų komisiją, teiravęsis, kaip jam pasielgti, tačiau jokio atsakymo taip ir nesulaukęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vaikinas teigia skambinęs į Vyriausąją rinkimų komisiją, teiravęsis, kaip jam pasielgti, tačiau jokio atsakymo taip ir nesulaukęs.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2016, 10:58 AM, atnaujinta May 11, 2017, 6:00 AM

„Tačiau visi rinkėjai buvo informuoti, kad tokiu atveju turės užpildyti prašymą ir atlikti savo pilietinę pareigą. Tai numato taisyklės, tačiau dabar man aiškina, kad aš jau pavėlavau“,- naujienų portalui lrytas.lt sakė vaikinas.

Jis teigia skambinęs į Vyriausąją rinkimų komisiją, teiravęsis, kaip jam pasielgti, tačiau jokio atsakymo taip ir nesulaukęs.

„Skambinau gal dešimtį kartų ir visi man aiškino skirtingai. Pagaliau man buvo aiškinta, kad turiu važiuoti balsuoti ten, kur šiuo metu gyvenu. Esu pakeliui į Kauną, tačiau sužinojau, kad ir ten nieko nepešiu. dabar man aiškina, kad turiu vykti į Klaipėdą, kur esu gimęs“, – piktinosi M.Radvilavičius.

Jis teigia norintis atlikti savo pilietinę pareigą, tačiau dėl kažkieno nekompetencijos priverstas blaškytis po Lietuvą.

„Jau praradau viltį, kad man pavyks“, – sakė jis.

Kaip informavo Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovė spaudai, pagal numatytą tvarką vyriškis iki spalio 2 dienos turėjo užpildyti prašymą balsuoti ir problemų nebūtų kilę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.