L.Balsys: esame jauna partija su pernelyg naujomis idėjomis

Į Seimą nepatekusi Lietuvos

L.Balsys: esame jauna partija su pernelyg naujomis idėjomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Balsys: esame jauna partija su pernelyg naujomis idėjomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 4:41 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:14 AM

Pasak politiko, pasirinkimą nebalsuoti už jo partiją galėjo lemti ir tai, kad žaliosios idėjos Lietuvoje dar yra pernelyg naujos ir ne visiems suprantamos.

„Mes esame dar per jauni, per maži, o idėjos mūsų dar per daug naujos tam, kad taptų masiškai priimtinos“, – BNS pirmadienį sakė L.Balsys.

Pasak jo, taip pat rinkėjai balsuodami galėjo per klaidą vietoj Lietuvos žaliųjų partijos pasirinkti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS).

„Dalį turbūt žaliųjų balsų žmonės galėjo supainioti ir atiduoti valstiečiams ir žaliesiems, nes jie turi savo pavadinime šitą žodį, nors idėjiškai ne tiek ir daug to žalumo pas juos yra“, – kalbėjo L.Balsys.

Rinkimų daugiamandatėje apygardoje laimėtojus konservatorius ir „valstiečius žaliuosius“ jis vertina skirtingai. Pasak L.Balsio, pastaruosius žmones rinkosi dėl jų „gelbėtojų“ vaidmens viešojoje erdvėje.

„Tačiau aš manau, kad ta populistinė sėkmė tuo ir baigsis, kad jie gaus daug vietų parlamente, o kai prasidės jau realus gyvenimas ir valstybės valdymas, Vyriausybės formavimas, tai valstiečių tie vadinamieji specialistai pakriks į skirtingas puses, nes aš nesuprantu, kokia ideologija juos vienija. Būti specialistu nėra ideologija“, – sakė politikas.

Tuo metu konservatoriai, pasak jo, galės tapti atsvara LVŽS pirmininko Ramūno Karbauskio populizmui, nes tai yra tradicinė, sisteminė partija.

Negalutiniais duomenimis, Lietuvos žaliųjų partija nepateko į Seimą per daugiamandatę apygardą, nes neperžengė 5 proc. balsų ribos. Už šią partiją balsavo 1,94 proc. rinkėjų.

Vienmandatėse apygardose į antrą rinkimų turą pateko vienas „žaliųjų“ kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas