Para po rinkimų: rezultatų dar nepateikė penkios apylinkės

Jau para po to, kai baigėsi balsavimas Seimo rinkimuose. Nors didžioji dalis apylinkių jau suskaičiavo balsus ir paskelbė rezultatus, yra ir tokių, kurios vis dar nebaigė skaičiuoti rezultatų.

Pirmadienį apie 16 val. 30 min. trūko rezultatų iš septynių apylinkių.<br>T.Bauro nuotr.
Pirmadienį apie 16 val. 30 min. trūko rezultatų iš septynių apylinkių.<br>T.Bauro nuotr.
Pirmadienį apie 16 val. 30 min. trūko rezultatų iš septynių apylinkių.<br>T. Bauro nuotr.
Pirmadienį apie 16 val. 30 min. trūko rezultatų iš septynių apylinkių.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Modesta Gaučaitė, Evelina Valiuškevičiūtė, BNS

2016-10-10 18:18, atnaujinta 2017-05-11 04:02

Pirmadienį apie 16 val. 30 min. trūko rezultatų iš septynių apylinkių, o po 20 val. dar tebebuvo neaiškūs rezultatai penkiose apylinkėse.

Senamiesčio apygardos M. Daukšos apylinkė, kurioje yra 2821 rinkėjas balsus jau suskaičiavo ir ketina kuo greičiau atiduoti Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Kaip sakė komisijos pirmininkas Valdas Šnpikus sakė, kad sunkumų sumuojant rezultatus kilo dėl rinkiminių protokolų.

„Duomenys perduoti, o užtrukome prie protokolų, kuriuos pildyt reikia. Duomenys tikrai turėtų būti paskelbti“, – sakė V. Šnipkus.

Fabijoniškių apygardos, S. Neries apylinkė, kurioje viso yra 4120 rinkėjų, balsų skaičiavimas taip pat užtruko.

„Už valandos rezultatai bus. Strigo skaičiavime sistema“, – sakė apylinkės komisijos pirmininkas Nerijus Barkauskas.

Apie sistemos trikdžius pranešė ir Žirmūnų apygardos Sporto rinkimų apylinkės, turinčios 2644 rinkėjus, komisijos pirmininkė Jurgita Antanavičienė.

„Pirmiausia, internetinė sistema siaubingai strigo. Mes dar ir dabar dirbame. Buvo dideli netikslumai su išduotų biuliotenių šaknelėmis. Kai užstrigo šioje vietoje sistema, atitaisyti jos nebuvo įmanoma, nes sistema stringa visur, kompiuteristai negali prisijungti irgi“, – sakė J. Antanavičienė.

Kada galima tikėtis rezultatų iš šios apylinkės – neaišku: „Oi, nežinau. Važiuosiu į apygardą, bet jeigu sistema man leis, aš tik tuomet galėsiu atsispausdinti protokolą, jei ne, kviesiuosi pareigūnus, vyksiu į apygardą ir su kompiuteristu žiūrėsime ką įmanoma padaryti.“

Kretingos-Palangos rinkimų apygardos Aikštės apylinkėje yra 1918 rinkėjų. Komisijos narė Adolfina Žilienė portalui lrytas.lt sakė, kad dar sekmadienio vakarą suvedus duomenis buvo pastebėta klaida – sugadintą biuletenį įrašė ne į tą sąrašą. Dėl to nesutapo išduotų ir grąžintų biuletenių skaičius.

„Vakar nedavė pataisyti, todėl tai darome šiandien. Rezultatai dėl to nesikeičia, viskas išlieka taip pat. Jau tuojau pat suvesiu naujausius duomenis“, – pirmadienį 16 val. 30 min. sakė ponia Adolfina.

Apylinkių komisijos įvėlė klaidų

Naujienų agentūra BNS pranešė, kad dėl apylinkių rinkimų komisijų padarytų klaidų Vilniuje dar nėra keturių apylinkių balsų iš dviejų apygardų – Fabijoniškių ir Žirmūnų.

Kaip BNS informavo Fabijoniškių rinkimų apygardos komisijos pirminkė Rita Naudužienė, šiuo metu apylinkių komisijų suskaičiuoti duomenys jau suvedami į sistemą ir turėtų pasirodyti netrukus.

Žirmūnų apygardoje procesas užtruks – apygardos komisija taisyti apylinkių komisijų padarytų klaidų renkasi 17 valandą, BNS patvirtino komisijos pirmininko pavaduotojas Saulius Juozas Diečkus.

Fabijoniškių apygardoje kol ka rezultatų trūksta iš Kaimelio ir S.Nėries apylinkių, per abi jos turi beveik 6 tūkst. rinkėjų. Pirminiais duomenimis, šioje apygardoje į antrą turą išėjo konservatorius Vytautas Kernagis ir liberalė Dalia Kuodytė.

Žirmūnuose trūksta Sporto ir Tuskulėnų apylinkių balsų, jos abi turi per 4 tūkst. rinkėjų. Čia į antrą turą išėjo „Lietuvos sąrašo“ kandidatė Aušra Maldeikienė ir konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?