Prie lovos prikaustytam Jurui Poželai – Seimo nario mandatas

Jau beveik du mėnesius prie lovos prikaustyto 34 metų sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos būklė negerėja. Tačiau tai – ne kliūtis jaunam pasiligojusiam politikui patekti į Seimą: po pirmojo rinkimų rato jis sulaukė itin gausaus gyventojų palaikymo.

Socialdemokratų partijos sąraše pagal pirmumo balsus J.Požela pakilo į septintąją sąrašo vietą.<br>Montažas
Socialdemokratų partijos sąraše pagal pirmumo balsus J.Požela pakilo į septintąją sąrašo vietą.<br>Montažas
Socialdemokratų partijos sąraše pagal pirmumo balsus J.Požela pakilo į septintąją sąrašo vietą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratų partijos sąraše pagal pirmumo balsus J.Požela pakilo į septintąją sąrašo vietą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Socialdemokratų partijos sąrašo vedlys A.Butkevičius ir štabo vadovas A.Sysas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Socialdemokratų partijos sąrašo vedlys A.Butkevičius ir štabo vadovas A.Sysas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 5:36 PM, atnaujinta May 11, 2017, 4:02 AM

Socialdemokratų partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje ministras buvo įrašytas aštuntoje vietoje, tačiau po pirmojo rinkimų turo, suskaičiavus rinkėjų pirmumo balsus, pakilo į septintąją.

J.Požela sulaukė mažiau palaikymo Antakalnio apygardoje – surinko daugiau nei 10 proc. rinkėjų balsų. Pergalę ten užtikrintai iškovojo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narė Ingrida Šimonytė, gavusi kiek daugiau nei 53 proc. balsų.

Kairieji dėjo daug vilčių

J.Požela, kaip politikas pastaruosius kelerius metus nuolat kilo – tapęs Vilniaus tarybos nariu netrukus buvo išrinktas į Seimą, vėliau buvo paskirtas sveikatos apsaugos ministru vietoj atsistatydinusios Rimantės Šalaševičiūtės. Socialdemokratai į jį dėjo daug vilčių.

Partijos rinkimų štabo vadovas Algirdas Sysas pripažino, kad rinkimų kampanijos metu gyventojai taip pat palaikė J.Poželą ir nuolat klausinėjo apie jo būklę, reiškė užuojautą šeimai.

Pasak jo, liga nėra priežastis, dėl kurios nebūtų balsuojama. Medicina yra stipriai pažengusi į priekį ir bet kada gali įvykti stebuklas, žmogus gali pasveikti, ypač kai yra toks jaunas.

Socialdemokratų atstovas taip pat pripažino, kad išrinkus J.Poželą į Seimą tai būtų pirmas toks atvejis Lietuvoje. Tačiau jis priminė, kad anksčiau taip pat yra buvę netradicinių atvejų, kai renkami kalintys asmenys.

Likus mėnesiui iki rinkimų socialdemokratai galėjo J.Poželą išbraukti iš sąrašų, tačiau to nepadarė. Jei ministras pasibaigus rinkimams negalės dėl savo sveikatos užimti vietos naujai susiformavusiame Seime, tuomet jo vieta bus perduota kitam partijos nariui, kuris sąraše eis po jo.

Dabar J.Poželą pavaduoja krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. Šiam politikui sveikatos sritis nėra nauja – jis gydytojas mikrochirurgas.

Būklė išlieka sunki

Tiek socialdemokratai, tiek Vilniaus universiteto Santariškių klinikų darbuotojai pirmadienį pripažino, kad ministro būklė tebėra sunki.

Politikas dėl ūminių virškinimo sistemos sutrikimų bei pilvo skausmų į klinikas buvo paguldytas skubos tvarka rugpjūčio viduryje. Vėliau jam buvo diagnozuotas ūminis pankreatitas (kasos uždegimas).

Medikai iš karto sakė, kad gydymas bus ilgas ir lėtas. Premjeras Algirdas Butkevičius kartą buvo prakalbęs apie pamažu gerėjančią ministro būklę, tačiau vėliau apie pasveikimą nebuvo jokių kalbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.