Tarnybą pradeda 500 šauktinių

Į du Lietuvos kariuomenės

Į du Lietuvos kariuomenės padalinius Rukloje pirmadienį atvyksta paskutinieji 500 šių metų šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Į du Lietuvos kariuomenės padalinius Rukloje pirmadienį atvyksta paskutinieji 500 šių metų šaukimo nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2016, 8:43 AM, atnaujinta May 11, 2017, 4:52 AM

451 šauktinis devynių mėnesių tarnybą pradės Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione ir 51 – Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke. Visi jie šį tarnybos būdą pasirinko savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą ją atlikti pirmumo tvarka.

Šauktiniai į Kunigaikščio Vaidoto batalioną atvyksta iš Vilniaus, Ignalinos, Molėtų, Klaipėdos, Trakų, Tauragės ir Kauno regionų. Tarp didelio būrio jaunuolių pareigą Tėvynei atlikti yra pareiškusios ir apie 20 merginų.

Tai jau bus antra šauktinių pamaina Kunigaikščio Vaidoto batalione po to, kai 2015 m. pavasarį buvo sugrąžinta nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba. Prieš du mėnesius nuolatinę privalomąją karo tarnybą Kunigaikščio Vaidoto batalione atlikę 78 kariai šiuo metu tęsia tarnybą Lietuvos kariuomenėje kaip profesinės karo tarnybos kariai.

Skirtingai nei Kunigaikščio Vaidoto batalione tarnausiantys šauktiniai, į Mokomąjį pulką atvyksiantys kariuomenės naujokai čia tarnaus pirmąsias aštuonias devynių mėnesių tarnybos savaites, per kurias išeis bazinį kursą. Vėliau jie tarnybą tęs Karinių oro pajėgų Oro gynybos batalione.

Abiejuose daliniuose pirmąją tarnybos dieną šauktiniai susipažins su tarnybos vertinimo tvarka, dienotvarke, bus suskirstyti į padalinius. Jiems bus išduoti uniformų ir ekipuotės komplektai, atlikta pirminė sveikatos apžiūra.

Per devynis tarnybos mėnesius Lietuvos kariuomenėje kariai pirmiausia išmoks svarbiausių individualių įgūdžių: rikiuotės, statutų, karinės taktikos, inžinerijos, topografijos, ryšių ir medicinos pradmenų, susipažins su ginklais ir ryšio priemonėmis. Vėliau kariai treniruosis veikti padalinio sudėtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.