A. Sysas apie rinkimus: „Dangus nenugriuvo“

„Aišku, džiaugsmu netrykštame, bet išliekame kovingi, norime pasirodyti kuo geriau. Vakar buvo partijos prezidiumas, apie tai nekalbėjome. Tik raginame savo partijos bičiulius padėti tiems, kurie išėjo į antrą turą, parodyti, kad buvo padaryta ir daug gerų darbų“, – „Žinių radijuje“ kalbėjo Seimo vicepirmininkas, socialdemokratų štabo vadovas Algirdas Sysas.

R. Danisevičiaus nuotr.
R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 8:59 AM, atnaujinta May 11, 2017, 1:49 AM

Politikas į studiją atvyko pasikeitęs – be jo išskirtiniu ženklu tapusios barzdos: „Pralaimėjome rinkimus ir buvau sau davęs žodį, kad jei taip bus, liksiu be barzdos ir nebus Kalėdų. Aš – štabo vadovas, atsakingas už rinkimus. Rezultatai ne tokie, kokius planavome ir kokiu aš pats tikėjausi.“

Apie priežastis, lėmusias pralaimėjimą rinkimuose, A. Sysas nebuvo linkęs kalbėti. Jis sakė, kad nors ir buvo įvairių pasisakymų, dabar reiktų susikoncentruoti į ateinančias dešimt dienų, kurios prieš antrąjį rinkimų turą – pačios svarbiausios.

„Turime padėti bičiuliams vienmandatėse, juolab, kad kiti metai pas mus atskaitiniai rinkiminiai, bus partijos suvažiavimas. Dangus nenugriuvo. Politinė kova kaip sporto varžybos. Be to, negali žinoti, o gal mes būsime valdančioje daugumoje“, – kalbėjo socialdemokratų štabo vadovas.

Apie vadovo keitimą nekalba

Po rinkimų viena po kitos pradėjo sklisti kalbos, kad gal socialdemokratams jau reikėtų naujo partijos pirmininko. Tiesa, pats A. Sysas šio klausimo taip pat nenorėjo išsamiai komentuoti:

„Vakar šiuo klausimu nediskutavome. Prašėme pakentėti tų, kurie be šio klausimo negali gyventi. Aš, kaip štabo vadovas ir partijos pirmininkas, atsiskaitysime partijos tarybai, su ja pasikeisime nuomonėmis, atliksime gilesnę analizę. „Ant greičio“ tokie dalykai nesidaro. Tikrai niekas kėdžių nesilaiko, ateis laikas – vadovaus kiti.“

Ar pats norėtų būti partijos pirmininku jis neatsakė, tik patikino, kad tam turi pritarti partijos kolegos, be kurių sprendimo nieko nebus.

VRK turėtų įvertinti parlamentas

Paklaustas, ką mano apie rinkimų rezultatų skelbimo trukdžius, kilusius rinkimų naktį, A. Sysas sakė, kad keistas tokių technologijų išbandymas rinkimų naktį.

„Aišku, keistai atrodo. Man teko ne kartą būti stebėtoju. Besivystant tokioms technologijoms, kurios turėtų padėti greitai stebėti, keista, kad jas išbandoma pagrindinę rinkimų naktį. Manau, tai reiktų įvertinti ir naujas parlamentas turėtų prie to grįžti“, – kalbėjo A. Sysas.

Jam atrodė neįtikėtina, kad iki šiol nėra suskaičiuoti balsai vienoje iš Vilkaviškio apylinkių: „Per tiek laiko galima raitam atjoti į VRK ir pateikti laišką su rezultatais. Čia keisti dalykai.“

Ar pritartų VRK pirmininko Zenono Vaigausko pasitraukimui iš pareigų, A. Sysas nepasakė, tačiau teigė, kad vargu ar jis turės palaikymą naujame Seime.

Koalicijos – tik po antro turo

Apie koalicijas A. Sysas taip pat nekalbėjo: „Jokių derybų. Labai gerai pasakė R. Karbauskis – jokiu derybų iki antro rato pabaigos. Kalbėtasi buvo, žvalgyba buvo, bet tai nereiškia, kad kažkas buvo sutarta. Mes atviri visiems. Aišku, su konservatoriais senais laikais jau tarp mūsų buvo iškastas griovys, kuris iki šiol neužpiltas vandeniu ir pastatyti tiltai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.