Viniaus taryba spręs dėl vicemero L.Kvedaravičiaus atstatydinimo

Vilniaus taryba trečiadienį

Vilniaus taryba trečiadienį svarstys interpeliaciją vicemerui, Liberalų sąjūdžio atstovui Linui Kvedaričiui.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus taryba trečiadienį svarstys interpeliaciją vicemerui, Liberalų sąjūdžio atstovui Linui Kvedaričiui.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2016, 6:45 AM, atnaujinta May 11, 2017, 1:58 AM

Nepasitikėjimą vicemeru teikiantys Artūro Zuoko vadovaujamos opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovai kaltina L.Kvedaravičių, jog šio prižiūrimi projektai kelia įtarimų dėl korupcijos ar interesų grupių protegavimo.

Anot jų, įtarimų sukėlė dabar jau atšauktas savivaldybės administracijos sprendimas leisti šalia būsimo nacionalinio stadiono Vilniuje statyti daugiabučius – Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra įvertinusi tai kaipgalimą korupcijos rizikos faktorių.

LLS (liberalai) nurodo, kad L.Kvedaravičius galėjo proteguoti ir verslininkų, planavusiu statyti krematoriumą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke, Olandų gatvėje, interesus. Opozicijos atstovai turi priekaištų ir dėl planuojamo baseino Fabijoniškėse, kurio statybų konkursą buvo laimėjęs „MG Baltic“ įmonės „Vilmeta“ vadovaujamas konsorciumas. Jis baseiną statyti pasiūlė už 3,7 mln. eurų, nors planuota darbų vertė buvo ne didesnė kaip 3 mln. eurų. Konkursas po Viešųjų pirkimų tarnybos įsikišimo buvo nutrauktas ir paskelbtas naujas.

L.Kvedaravičiui buvo išsakyta priekaištų ir dėl Vilniaus viešojo transporto problemų, atsiskaitymų su vakarinio aplinkkelio statybų rangovais vėlavimo.

Kreipimąsi dėl nepasitikėjimo vicemeru pasirašė 20 Vilniaus savivaldybės politikų, iš viso savivaldybėje yra 51 tarybos narys.

Vietos savivaldos įstatymas numato, kad mero pavaduotojas netenka savo įgaliojimų prieš terminą, jei nepasitikėjimą juo teikia ne mažiau nei trečdalis tarybos narių – kad sprendimas būtų priimtas, už jį balsuoti turi ne mažiau nei pusė visų tarybos narių. Sprendimo nepriėmus, klausimą pakartotinai svarstyti galima tik po pusės metų.

L. Kvedaravičius yra Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus vadovaujamo Lietuvos liberalų sąjūdžio narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?