„Stumbro“ dėžutės ištroškusiems mažai

Per valdžios griovį dar neperšoko, virš galvų tebekybo „Stumbro“ degtinės dėžutė su 106 tūkst. grynųjų, tačiau „Op!“ jau šaukia visa gerkle. Kas? Ogi liberalai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 13, 2016, 7:25 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:54 PM

Stebint pastarųjų dienų liberalų veiksmus gali susidaryti įspūdis, kad Seimo rinkimai jau baigėsi, o juos laimėjo Liberalų sąjūdis, jis ir formuos naują valdančiają koaliciją.

Šios partijos lyderiai ėmė dalytis planais, kaip reikia spręsti kai kuriuos konkrečius reikalus, pavyzdžiui, kaip pertvarkyti „Lietuvos geležinkelius“.

Ne mažiau oriai liberalai jau suformavo derybininkų grupę, kuri tarsis dėl galimų koalicijų, nors net pirmaujančios partijos to nėra padariusios, juolab kad tikros derybos vyks tik po antrojo turo.

Šiame šurmulyje kai kurie Liberalų sąjūdžio veikėjai lyg tarp kitko prisiminė, jog partija tėra ketvirta rikiuotėje ir ten liks.

Tačiau tai netrukdo apžiūrinėti valdžios kėdžių.

Netrukdo ir tai, kad buvusio partijos lyderio E.Masiulio, buvusio susisiekimo ministro ir valdžiusio tuo pačius geležinkelius, galimo kyšio „Stumbro“ dėžutėje istorija irgi nesibaigė. Versija, kad tie pinigai galėjo būti partijos juodoji kasa, taip pat nepaneigta.

Stebėdami jaunesniųjų brolių entuziazmą apie visa tai prisiminė net kai kurie vyresnieji broliai konservatoriai.

Tačiau jų vedlys Gabrielius Landsbergis spinduliuoja optimizmą, žadėdamas, kad partija bus valdžioje ne tik su „žaliaisiais valstiečiais“, bet ir su liberalais. Gal mano, kad pastarieji bus tvirta atrama bandant atsilaikyti prieš R.Karbauskio ir S.Skvernelio kariaunos diktuojamas sąlygas?

Beje, per šiuos Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje už liberalus balsavo keliais tūkstančiais mažiau rinkėjų nei 2012 metais. Bala nematė to deficito – pirmyn į valdžią!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.