Socialdemokratų stovykloje – Prezidentūros siųstas Trojos arklys?

Keistai atrodė Seimo rinkimus pralaimėjusių socialdemokratų blaškymasis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 15, 2016, 6:50 AM, atnaujinta May 10, 2017, 8:46 PM

Švelniai tariant, ypač nustebino jų vieši svarstymai, kas turėtų užimti partijos lyderio A.Butkevičiaus vietą ir pjautis dėl galimų kandidatūrų tebelaukiant gyvybiškai svarbaus antrojo rinkimų turo.

Niekaip kitaip, kaip tik šūviu sau į koją galima vertinti ir partijos blaškymąsi dėl PVM lengvatos šildymui panaikinimo – jis buvo numatytas kitų metų biudžeto projekte.

Šie užmojai – seni ir socialiai teisingi. Netgi socialdemokratiški. Finansų ministerija prognozuoja, kad dėl lengvatos naikinimo atsiras papildomų kone 140 mln. eurų.

Negana to, numatyta, kad kompensacijas toliau gaus ir už šilumą brangiau nemokės vargingiausieji, kuriems iš tiesų ta lengvata reikalinga, bet jos neteks kiti, tarp jų – ir turtingieji.

Tačiau kai apie tokius planus, numatytus dar pernai, pranešė socialdemokratė finansų ministrė R.Budbergytė, kilo didžiulis šurmulys – ir opozicijos gretose, ir tarp rinkėjų, ir kol kas dar pagrindinės valdančiosios partijos stovykloje.

Siekdama amortizuoti galimas politines pasekmes Seimo socialdemokratų frakcija nedelsdama įregistravo pataisas, numatančias PVM lengvatos išsaugojimą, o premjeras A.Butkevičius vėl buvo priverstas teisintis, kad taip ir turėjo būti.

Klausantis tokių premjero ir finansų ministrės nesusikalbėjimų netgi kyla šventvagiškas klausimas: ar tik nebus R.Budbergytė klastingasis Trojos arklys, kurį į socialdemokratų stovyklą pasiuntė Prezidentūra?

Juolab kad valdantiesiems ėmus mėtytis dėl PVM lengvatos panaikinimo ar nepanaikinimo D.Grybauskaitė nepraleido progos šūktelėti, kad ši Vyriausybė dar kartą parodė savo socialinį nejautrumą.

Mat prezidentė tikriausiai jau buvo pamiršusi, kad lengvatos panaikinimą ji buvo palaiminusi, kai tai pasiūlė ankstesnei Vyriausybei vadovavęs A.Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.