Persigandę rinkimų prievaizdai gali iškrėsti bet ką

Šią savaitę bėdų turėjo “tvarkiečiai“. Tiesiai į pastarosios partijos stogą trenkė žinia, kad policija dar prieš rinkimus pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriame fiksuoti kai kurių įtariamųjų prisipažinimai, jog jie Šilutės rinkimų apygardoje pirko balsus už Seimo vicepirmininką K.Komskį ir „tvarkiečių“ sąrašą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-16 18:19, atnaujinta 2017-05-10 19:04

Pasiraitojo rankoves policija, prokurorai ir netgi sunkiai mazgelius raišiojanti Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). O pagrindinis rinkimų prievaizdas Z.Vaigauskas staiga stebėtinai išdrąsėjo ir ėmė grasinti, kad dėl tų už cigaretes ar alkoholį nupirktų balsų iš rinkimų gali būti išmesta visa „Tvarkos ir teisingumo“ partija.

Sunku pasakyti, kaip tą išmetimą įsivaizduoja VRK pirmininkas. Gal jis žino, kad balsai buvo perkami masiškai visoje šalyje? Policijos vadovai kol kas kalbėjo tik apie Šilutę.

Bet kokiu atveju pradėjusių skeryčiotis rinkimų prievaizdų lauktų ilgi procesai teismuose. Kaip rodo ankstesnės istorijos, tokios skambios bylos dėl rinkimų neretai subliūkšta.

Taigi grasinti visą partiją išmesti lauk net nepasibaigus rinkimams – ne tik sveikam protui, teisei, bet ir demokratijai prieštaraujantis dalykas.

Žinoma, nereikėtų atmesti, kad pati savo rankomis balsų skaičiavimo skandaluose vėl susimurdžiusi ir mirtinai persigandusi VRK, paspausta iš viršaus, gali iškrėsti bet ką.

O kol kas šią istoriją galima laikyti dar vienu smūgis „tvarkiečiams“, vieninteliams iš socialdemokratų palydovų patekusiems į Seimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.