Politologė: „J. Požela buvo kylanti socialdemokratų žvaigždė“

[[ge:lrytas:lrytas:729304]]

„Tai buvo kylanti socialdemokratų žvaigždė, tikrai atspindintis socialdemokratų veidą žmogus“, – sekmadienį BNS sakė politologė.
„Tai buvo kylanti socialdemokratų žvaigždė, tikrai atspindintis socialdemokratų veidą žmogus“, – sekmadienį BNS sakė politologė.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2016, 12:54 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:29 PM

„Tai buvo kylanti socialdemokratų žvaigždė, tikrai atspindintis socialdemokratų veidą žmogus“, – sekmadienį BNS sakė politologė.

Ji teigė J.Poželą pažinojusį ne tik kaip politiką, bet ir kaip kaimyną, aktyvų vietos bendruomenės veikėją.

„Mes gyvenome viename rajone, Antakalnyje. J.Požela buvo labai aktyvus per savivaldos rinkimus, dažniausiai patekdavo į Vilniaus miesto tarybą, buvo aktyvus tarybos narys, atsakingas tiek už kultūrą, tiek už jaunimo reikalus. Be to, jis labai aktyviai reiškėsi Antakalnio bendruomenės veikloje ir gyvenime. Antakalnio gyventojai yra sukūrę gana aktyviai veikiančią bendruomenę, kur šalia kultūrinių dalykų svarstyti ir rajono užstatymo klausimai. J.Požela labai dažnai dalyvaudavo tose veiklose ir būdavo vienas bendruomenės aktyvistų“, – pasakojo J.Novagrockienė.

Anot jos, J.Poželai netrūko įvairiausių idėjų, tapęs sveikatos apsaugos ministru buvo pasiryžęs tobulinti sveikatos apsaugą. Be to, jis prisidėdavo prie įvairių partijos programų kūrimo. Politologės teigimu, J.Poželą vertino ir Socialdemokratų partijos vadovybė.

„Manau, kad ir pati partija suprato ir pripažino, jog, viena vertus, reikia jaunų veidų, kita vertus, paskyrimas į sveikatos apsaugos ministro postą rodo ir įvertinimą, ir tam tikrą brandą. Nes vis tiek reikia patirties, kad galėtum eiti ministro pareigas būdamas gana jauno amžiaus“, – BNS sakė J.Novagrockienė.

Ji atkreipė dėmesį, kad J.Požela atitiko per šių Seimo rinkimų pirmąjį turą išryškėjusius rinkėjų lūkesčius.

„Pirmasis Seimo rinkimų turas parodė, kad rinkėjas nori matyti naujo elito, jaunesnių aktyvesnių žmonių, kurie turi idėjų. J.Požela būtų atitikęs tokio politiko tipą Socialdemokratų partijoje“, – sakė ji.

34-erių J.Požela sekmadienio naktį mirė nuo pankreatito – kasos uždegimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.