Naujojoje Vilnioje butus šturmuoja A. Paleckis ir jo priešininkai

„Tai nebėra agitavimas už konservatorių atstovę, o veikiau prieš Algirdą Paleckį“, – taip savo nuostatas artėjant antrajam rinkimų turui įvardijo ne vienas Naujosios Vilnios rinkėjas. Akivaizdu, kad atmosfera artėjant antrajam rinkimų turui šioje apygardoje kaista.

Naujojoje Vilnioje – arši politikų kova.
Naujojoje Vilnioje – arši politikų kova.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 3:09 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:15 PM

Naujosios Vilnios apygardoje rungiasi pats save išsikėlęs Algirdas Paleckis ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė Monika Navickienė. Po pirmojo rinkimų turo gautų balsų skirtumas tarp kandidatų nėra didelis, tad abu konkurentai suskubo belstis į rinkėjų duris. 

Ne vienas žinomas žmogus viešai išsakė savo nuomonę, kad antivalstybiniais pareiškimais garsėjantis A.Paleckis nėra tas politikas, kurį jie pageidautų matyti Seime.

„Būsiu prisikarksėjęs. Viename iš savo paskutinių postų palyginau rinkimus su vedybomis, kuomet manai besirenkantis nuotaką pats, bet tau kažkas parenka kitą. Mano apygarda yra Naujosios Vilnios. Tęsti? Gerai, tęsiu. Tai va – mano nuotaka yra... Algirdas Paleckis. 

Nuotaka pasidabinusi raudonu nuometu ir nekantriai laukia medaus mėnesio. Turbūt nereikia sakyti, kad į antrąjį rinkimų ratą eisiu tiesiogine prasme kaip už Tėvynę. O kas, jeigu... Ne, to tiesiog negali būti, nes negali būti niekada!“ – savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje rašė ekonomistas Gitanas Nausėda.

Šiai nuomonei pritarė ir žurnalistas Edmundas Jakilaitis, kuris pats kartu su Tėvynės sąjungos kandidate lankė pirmadienio vakarą Naujosios Vilnios rinkėjus.

„Šįvakar kartu su šaunia savanore Beatriče apėjome du dvylikaaukščius agituodami. Dariau tai pirmą kartą gyvenime ir jaučiuosi pakylėtas. Beveik nepažįstu Monikos Navickienės, bet pakankamai esu susipažinęs su jos konkurentu – paleckiuku. 

Jeigu bent tokia mano pastanga prisidės prie to, kad Tėvynės išdavikas nepateks į Seimą – būsiu laimingas“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė jis. E.Jakilaitis nepanoro plačiau papasakoti apie savo įspūdžius lankantis pas rinkėjus Naujojoje Vilnioje teigdamas, kad tai, kam jis skiria savo asmeninį laiką nėra susiję su profesine veikla.

Kartu su E. Jakilaičiu rinkėjus lankiusi savanorė Beatričė Narbutaitė pasakojo, kad žmonės maloniai nustebdavo ant savo namų slenksčio išvydę žinomą žurnalistą: „Čia jis televizijos ekrane, o čia jau mano bute – dažniausiai žmonės labai maloniai nustebdavo.

B.Narbutaitė pasakojo, kad Naujosios Vilnios rinkėjų tautinė sudėtis labai įvairi, tad natūralu, kad yra apylinkių, kurios išskirtinai palankios vienam ar kitam kandidatui. „Yra apolitiškų žmonių, ar tokių, kurie kandidatai favoritai į antrąjį turą nepateko. Žinoma, sutikome ir pritarusių antivalstybiniams A.Paleckio teiginiams“.

Anot jos, daugelio lankytų žmonių gyvenimo sąlygos buvo itin kuklios ir matyti akivaizdus nusivylimas valdžia. „Buvo tokių žmonių, kurie pareiškė, kad nesvarbu, kas A. Paleckio konkurentas, bet dabar balsavimas už jo oponentą jau tapo esmine paskata eiti į rinkimus“, – kalbėjo savanorė ir pridūrė, kad į labiausiai A. Paleckį palaikančių rinkėjų duris nebuvo beldžiamasi.

„Lankydami rinkėjus sutikome ir patį A. Paleckį, kuris lankė rinkėjus tokiu pat tikslu kaip ir mes“, – šyptelėjo pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.