Skandalingasis prokuroras gavo per nagus

Generalinis prokuroras departamentų vadovus gali rinktis tiek kartų, kiek nori. Tokį atsakymą iš teismo gavo prokuroras Irmantas Mikelionis, įsižeidęs dėl to, kad antrą kartą nebuvo paskirtas eiti tų pačių pareigų.

Prokurorui I.Mikelioniui nepavyko teisme įgelti savo vadovui.
Prokurorui I.Mikelioniui nepavyko teisme įgelti savo vadovui.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė („Lietuvos rytas“)

Oct 18, 2016, 8:08 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:16 PM

Tinkamo kandidato eiti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) departamento vyriausiojo prokuroro pareigas iš karto neradęs generalinis prokuroras Evaldas Pašilis teisės aktų nepažeidė.

Taip vakar nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), išnagrinėjęs prieštaringai vertinamo prokuroro I.Mikelionio skundą dėl pakartotinio konkurso eiti šias pareigas.

I.Mikelionio skundą išnagrinėjęs VAAT nustatė, kad už personalo parinkimą atsakingas ir tinkamiausio kandidato ieškantis generalinis prokuroras gali skelbti tiek konkursų, kiek atrodo reikalinga.

Teismo nuomone, konkursą eiti ONKT departamento vadovo pareigas antrą kartą paskelbęs generalinis prokuroras nei protingumo kriterijaus, nei terminų nepažeidė.

Buvęs ONKT vadovas I.Mikelionis buvo laimėjęs pirmąjį atrankos konkursą, todėl paskelbus pakartotinę atranką kreipėsi į teismą.

VAAT atkreipė dėmesį, kad, nepriklausomai nuo atrankų skaičiaus, I.Mikelionis neprarado galimybės pretenduoti į šį postą, todėl jo teisės nebuvo pažeistos.

I.Mikelionis teismui skundėsi, kad antrą kartą pratęsdamas atranką E.Pašilis savo sprendimo nemotyvavo, neatsižvelgė į Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisijos išvadas.

I.Mikelionio, kaip ONKT departamento vyriausiojo prokuroro, kadencija baigėsi šių metų balandžio 5 dieną, todėl kovo mėnesį pradėta atranka eiti šias pareigas. Iš penkių pretendentų atrankos komisija tinkamiausiais pripažino I.Mikelionį ir prokurorų profesinės sąjungos lyderį Julių Rėksnį.

Nepasirinkęs kandidato balandžio 1-ąją generalinis prokuroras paskelbė papildomą atranką. Jis teigė norįs paskatinti daugiau prokurorų dalyvauti konkurse.

Tuomet dokumentus pateikė vienintelis naujas kandidatas – Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Rimvydas Valentukevičius, tačiau tarp tinkamiausių pretendentų jis nepateko.

Atrankos komisija generaliniam prokurorui ONKT departamento vadovu vėl rekomendavo skirti I.Mikelionį arba J.Rėksnį.

Birželio 23 dieną E.Pašilis pratęsė atranką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.