Žodis ne žvirblis, arba Kai liežuvis politikui pakiša koją

Pirmasis Lietuvos Seimo rinkimų etapas baigėsi. Po jo paaiškėjo, kurių trijų partijų kandidatai gaus daugiausia vietų parlamente. Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija tapo daugiausia balsų surinkusiomis partijomis.

Kandidatų pasisakymai žmonėms kėlė ir juoką, ir pasipiktinimą.<br>lrytas.lt montažas.
Kandidatų pasisakymai žmonėms kėlė ir juoką, ir pasipiktinimą.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-18 21:44, atnaujinta 2017-05-10 15:48

 Paaiškėjo ir kurie šių partijų kandidatai jau užsitikrino kėdę Seime. Tiesa, nors dalies jų pavardžių paprastas lietuvis nežino, norintieji tapti Seimo nariais nepabijojo rėžti skambių pareiškimų.

Vakcinose – abortų liekanos?

Vienas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų – užkietėjęs sveikuolis Dainius Kepenis. Jis žinomas dėl savo sveikuoliško gyvenimo būdo. Vyras ne kartą dalijo patarimus ir pamokymus apie sveiką gyvenseną, tačiau kai kurie jo komentarai privertė išsižioti net ir visko mačiusius.

Kovo mėnesį vykusioje televizijos „Info TV“ laidoje „Diagnozė: valdžia“ Dainius Kepenis rėžė: gydytojai dažnai nežino skiepų sudėties, juose yra beždžionių ir moterų abortų liekanų.

Sužinojus, kad po pirmojo turo jis pateko į Seimą, šie jo žodžiai grįžo į dažniausiai aptarinėjamų politikų pasisakymų sąrašą.

Socialinių tinklų naudotojai pradėjo dalytis šia politiko citata  pakrikštydami D.Kepenį  naujojo Seimo „Birute Vėsaite“.

Minčių kyla įvairių

Turbūt ne vienas dar atsimena konservatorės, parlamentarės Rasos Juknevičienės žymųjį įrašą socialiniame tinkle „Facebook“. Politikė pasidalijo batus nusiavusio ir ant žemės klūpančio vaikino nuotrauka, o šalia jos parašė:  „Laukiu sodinimo į lėktuvą Vašingtonas – Frankfurtas. Priešais mane jaunas vaikinas meldžiasi atsisukęs į Meką. Viskas gerai turbūt, bet mintys kyla įvairios.“

R. Juknevičienės įrašas kaipmat buvo pastebėtas – internete kilo audringa diskusija. Didžioji dalis internautų smerkė ne laiku ir ne vietoje pajuokavusią buvusią krašto apsaugos ministerijos vadovę.

Kilusią pasipiktinimo bangą pastebėjo ir pati parlamentarė – įrašas iš jos socialinio tinklo paskyros greitai dingo. Vėliau ji teisinosi, neva įrašas buvo nepilnas, nes nepavyko jo viso nukopijuoti iš planšetinio kompiuterio užrašinės.

Leptelėjo apie kyšį

Galima sakyti, kad ilgas liežuvis koją pakišo ir buvusiai sveikatos apsaugos ministrei, socialdemokratei Rimantei Šalaševičiūtei.

Kalbėdama „Žinių radijuje“ tuomet dar ministrė R. Šalaševičiūtė leptelėjo, kad prieš keletą metų nešė vokelį gydytojui.

„Atvirai sakant, prieš penkerius ar šešerius metus ir aš vokelį esu nešusi, nes vienas artimų giminaičių kategoriškai atsisakė darytis operaciją, kol nebus su gydytoju į priekį atsiskaityta. Mano pastangos įkalbėti nepadėjo“, – radijuje sakė R.Šalaševičiūtė.

Tokiu prisipažinimu ministrė esą norėjusi atgrasyti kitus nuo panašaus poelgio, dėl kurio ji gailisi, tačiau sulaukė priešingo efekto. R.Šalaševičiūtę ėmė aštriai atakuoti ne tik opozicija, bet ir partijos bičiuliai.

Po tokių pasisakymų sveikatos apsaugos ministrė atsistatydino iš posto, o jos vietą užėmė kitas socialdemokratas Juras Požela.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.