L.Graužinienė prasitarė, ką veiks pasitraukusi iš politikos

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ viešėjusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė apie savo traukimosi iš aktyvios politikos priežastis sakė: „Apsisprendžiau labai atsakingai, įvertinusi situaciją ir savo ateities planus. Gerbiu Ukmergės žmonių pasirinkimą. Iš aktyvios politikos traukiuosi, bet tikrai neliksiu abejinga žmonių problemoms.“

L.Graužinienė prabilo apie ateities planus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė prabilo apie ateities planus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt, BNS

2016-10-19 08:17, atnaujinta 2017-05-10 15:33

„Noriu pailsėti, pabūti su šeima, iki Naujųjų metų nieko neplanuoju. Jau turiu kelis darbo pasiūlymus, bet jie iš labai skirtingų sričių, tad dar teks apsispręsti, ką veikti“, – teigė ji.

Komentuodama buvusio partijos lyderio Viktoro Uspaskicho išsakytą kritiką partijai ji sakė: „V.Uspaskichas yra Darbo partijos įkūrėjas ir jis gali pasakyti pastabų, gerbiu jo nuomonę, bet nenoriu sutikti su jo teiginiais, nes tokius pažadus kaip minimalios algos pakėlimas beveik pavyko įgyvendinti. Gyvenimas parodė, kad buvome teisūs“, – sakė ji kalbėdama apie minimalaus atlyginimo –1509 litų – dydį.

Anot jos, tam tikrą atsakomybę dėl to, kad Darbo partijai nepavyko perlipti rinkimų barjero, prisiėmė ir buvęs jos pirmininkas Valentinas Mazuronis ir pasitraukė iš šio posto.

Aptarė biudžetą ir kompensacijų už šildymą naikinimą

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ kalbėjusi L.Graužinienė taip pat pasisakė apie kitų metų biudžetą.

Jos teigimu, kai kurios ateinančių metų biudžeto vietos buvo parengtos neatsižvelgiant į šių dienų aktualijas ir tikruosius tų sričių lėšų poreikius, todėl biudžetą reikės koreguoti. 

„Jau matome, kad tikrai yra tokių sričių, kur paimtas galbūt buhalteriškai mažinimas, bet neatsižvelgta į šių dienų aktualijas. Vidaus saugumui neskiriama papildomų pinigų arba jie yra atimami.

Tai rodo šiokį tokį nesusivokimą didžiojoje politikoje ir kas darosi aplink Lietuvą. Valstybės saugumo departamento finansavimo neužtikrinimas arba viešojo saugumo struktūrų darbo naujose situacijose neįvertinimas – tai rodo, kad Seimas turės labai daug darbo“, – trečiadienį interviu sakė L.Graužinienė. 

Jos teigimu, kadenciją baigiantis Seimas turėtų suspėti paruošti visas 2017 metų korekcijas.

Apie Seime svarstomus siūlymus naikinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą už šildymą Seimo pirmininkė kalbėjo taip:

„Jeigu kartu su biudžetu būtų pateikti konkretūs argumentai ir sistema, kaip kitaip žmonėms būtų kompensuojama už šildymą, tada aš kalbėčiau apie PVM padidinimą, nes ta dabartinė schema nėra labai socialiai teisinga.

Tos schemos finansų ministrė nepateikė ir to kelio mes nematome, todėl šiuo laikotarpiu negalime didinti PVM už šildymą ir taip mažinti žmonių pajamų“, – sakė L.Graužinienė. 

Seimas antradienį bandė ypatingos skubos tvarka dar vienam šildymo sezonui – iki 2017 metų birželio 1-osios – pratęsti PVM lengvatos šildymui galiojimą, tačiau sprendimui priimti pritrūko parlamentarų. Seimo vadovė tikisi, jog kitame Seimo posėdyje PVM lengvata šildymui bus pratęsta. 

Šiuo metu lengvatinis PVM šildymui siekia 9 proc., o standartinis tarifas – 21 procentą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.