ŠMM sutarta dėl galutinio šakos kolektyvinės sutarties projekto

Spalio 18 d. Švietimo ir mokslo ministerijoje susitikus su švietimo darbuotojų profesinių sąjungų atstovais aptartas Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas.

Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas Vyriausybei jau buvo pateiktas, tačiau rugsėjo 19 d. jis grąžintas Švietimo ir mokslo ministerijai.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas Vyriausybei jau buvo pateiktas, tačiau rugsėjo 19 d. jis grąžintas Švietimo ir mokslo ministerijai.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2016, 9:15 AM, atnaujinta May 10, 2017, 3:33 PM

Per projekto aptarimą, įvykusį rugsėjo pabaigoje, išsiskyrė kelių profesinių sąjungų nuomonės dėl kai kurių projekto punktų formuluočių. Per pastarąjį susitikimą sutarta dėl galutinio varianto, kuris skubos tvarka bus pateiktas derinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai bei Finansų ministerijai.

„Tikimės, kad šiandienos susitikimas paskutinis, kad pavyko galutinai suderinti visas suinteresuotų šalių nuomones, – sakė švietimo ir mokslo viceministrė, derybinės darbo grupės vadovė Genoveita Krasauskienė. – Taip pat bus rengiamas Vyriausybės nutarimo projektas dėl įgaliojimų Švietimo ir mokslo ministerijai pasirašyti kolektyvinę sutartį. Labai tikimės, kad šią istorinę kolektyvinę sutartį, Vyriausybės įgaliota, pasirašys ministrė“.

Švietimo ir mokslo šakos kolektyvinės sutarties projektas Vyriausybei jau buvo pateiktas, tačiau rugsėjo 19 d. jis grąžintas Švietimo ir mokslo ministerijai pavedus įvertinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei Finansų ministerijos pastabas.

Dėl Lietuvos švietimo šakos kolektyvinės sutarties projekto Švietimo ir mokslo ministerijoje po beveik metus trukusių derybų buvo susitarta balandžio 19 d. Tai pirmoji tokio tipo sutartis Lietuvos istorijoje, kuri aiškiai apibrėžia profesinių sąjungų, Vyriausybės bei Švietimo ir mokslo ministerijos bendradarbiavimą rengiant teisės aktus, susijusius su švietimo darbuotojų darbo sąlygomis ir apmokėjimu. Sutartis įpareigoja Vyriausybę tartis su mokytojais ir dėstytojais dėl tokių dokumentų projektų rengimo, įtraukti juos į darbo grupes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.