A. Pitrėnienę lydi raidžių prakeiksmas: kaltę prisiima laikraščio redakcija

Pirmiausia „ačių“, tada „pedadoginis darbas“, o dabar dar ir vardas su klaida – ne Audronė, o „Autronė“. Socialiniuose tinkluose viena po kitos plinta nuotraukos, kuriose – ministrės reklamose, raštuose ar padėkose įveltos klaidos. Atrodo, kad rašybos klaidos tapo švietimo ir mokslo ministrės prakeiksmu.

Atrodo, kad rašybos klaidos tapo švietimo ir mokslo ministrės prakeiksmu.<br>lrytas.lt montažas.
Atrodo, kad rašybos klaidos tapo švietimo ir mokslo ministrės prakeiksmu.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 2:03 PM, atnaujinta May 10, 2017, 1:12 PM

Klaidos pasklido internete

Turbūt niekas dar nepamiršo rugsėjo pabaigoje pasirodžiusios A.Pitrėnienės rinkiminės reklamos – netikro biuletenio. Jame nurodyta, kaip reikėjo balsuoti už tada dar kandidatę į Seimą. O lankstinuko pabaigoje puikavosi žodžiai „Ačių, už jūsų pasitikėjimą“.

„Dievulėliau, nejaugi jūs esate tokie keisti ir manote, kad tą nosinę pakabinau aš?“ – tada paklausta apie klaidą klausimu atsakė ministrė.

Vos po savaitės ministrę supurtė dar viena klaida. Mokytojų dienos proga pedagogams įteiktuose padėkos raštuose žodis „pedagoginį“ parašytas su klaida – „pedadoginį“.

Tačiau trečiadienį socialinius tinklus pasiekė dar viena nuotrauka, kurioje ministrės vardas parašytas su klaida. Skuodo rajono laikraštyje „Mūsų žodis“ buvo išspausdinta padėka už švietimo ir mokslo ministrę balsavusiems rinkėjams. Padėka kaip padėka, tik štai ministrės vardas, parašytas po ja, sukėlė šurmulį. Nors ministrė yra vardu Audronė, po padėka ji pervadinta į Autronę.

Prisiima atsakomybę

Dėl klaidos laikraštyje susisiekėme su „Mūsų žodis“ redakcija. Tik pakėlusi ragelį laikraščio redaktorė Dalia Zabitienė iš karto pripažino – ministrės vardą su klaida parašė redakcijos darbuotojai.

„Čia tikrai ne Audronės Pitrėnienės klaida. Mes gavome truputėlį pavėluotai šitą reklaminį politinį pranešimą ir ten tiesiog buvo padėka, bet nebuvo nieko pasirašyta. Skelbimo priėmėja tiesiog labai greitai surinko tekstą ir parašė vardą netaisyklingai, o mes perskaitėme, kaip norėjome perskaityti. Tai mes paleidome šitą klaidą.

Rytoj išeis „Mūsų žodis“ ir mes pirmame puslapyje įdėsime pataisymą ir atsiprašymą dėl šios klaidos. Čia mūsų klaida“, – sakė D.Zabitienė.

Su pačia ministre laikraščio redakcija nebendravo ir tiesiogiai atsiprašyti negalėjo. Atsiprašymą perdavė per ministrės atstovę.

Ketvirtadienio popietę D.Zabitienė išplatino ministrei skirtą atsiprašymą:

„Nuoširdžiai atsiprašome už tai, kad Skuodo rajono laikraštyje „Mūsų žodis“ Nr. 81 išspausdintoje JŪSŲ padėkoje pirmajame rinkimų į Seimą ture už JUS balsavusiems rinkėjams bei į antrąjį turą patekusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatės palaikyme netyčia įsivėlė klaida – neteisingai parašytas JŪSŲ vardas. Taip atsitiko dėl „Mūsų žodžio“ redakcijos darbuotojų kaltės.“

Pasikalbėti su pačia ministre nepavyko ir naujienų portalui lrytas.lt. Susisiekus su ministrės atstove spaudai ji pranešė, kad A.Pitrėnienė situacijos nekomentuos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.