Socialdemokratai įvertino prezidentės dalyvavimą rinkimų kampanijoje: „Neetiška“

Prezidentės Dalios Grybauskaitės elgesys visos rinkimų kampanijos į Seimą metu nepaaiškinamas politiko etikos požiūriu. Prezidentė visą laiką reiškė paramą ir palaikymą vienai politinei jėgai akivaizdžiai darydama spaudimą ir dažnai nepagrįstai kritikuodama kitas politines partijas.

A.Sysas ir D. Grybauskaitė<br>R. Danisevičiaus nuotr.
A.Sysas ir D. Grybauskaitė<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 3:47 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:55 PM

Prieš antrąjį rinkimų turą D. Grybauskaitė savo nuomonę viešai pranešė netgi iš užsienio valstybės: „kas betiki šios valdančiosios daugumos pažadais?“ Pasaulio šalių vadovų praktikoje neteko girdėti iš užsienio valstybėse viešinčių vadovų pareiškimų, kritikuojančių savo valstybės valdančiuosius ar vyriausybes.

„Kaip jaustis tiems rinkėjams, kurie tebetiki šia valdančiąja dauguma ir netgi tūkstančiai balsuoja? Prezidentė šiuo atveju demonstruoja atvirą nepagarbą ne tik politikams, bet ir savo šalies gyventojams. Jos agitacinės priemonės šiuose rinkimuose jau peržengia visas priimtinas politiko etikos ribas,“ – sako Seimo vicepirmininkas, socialdemokratas Algirdas Sysas.

Prezidentė demonstruoja savo vienašališką nuomonę agituodama už politikus, dėl kurių gyventojai patyrė ypatingą žalą – buvo neteisėtai paimtos jų pajamos, pensijos, tuo tarpu realiai dirbantiems žmonių išrinktiems Seimo nariams ir Vyriausybei nuolat rodoma nepagarba ir panieka taip įžeidžiant ir demokratinį Lietuvos žmonių pasirinkimą bei tendencingai formuojant nuomonę prieš rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.