Nutraukti mirusio Seimo nario J.Poželos įgaliojimai

Artimiausias Seimo posėdis vyks lapkričio 3 dieną.

Nutraukti mirusio Seimo nario J.Poželos įgaliojimai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Nutraukti mirusio Seimo nario J.Poželos įgaliojimai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 12:46 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:24 AM

Mandatas turėjo būti pripažintas už brūkšnio kandidatų sąraše per 2012 metų rinkimus likusiai Raseinių tarybos narei Onai Babonienei, tačiau ši atsisakė mandato.

VRK gavo notariškai patvirtintą Raseinių rajono tarybos narės O.Babonienės raštą dėl mandato atsisakymo. Jame O.Babonienė savo sprendimą argumentavo per trumpu likusios kadencijos laiku.

Kaip per VRK posėdį informavo jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, sprendimas keliaus į Seimą, kur mandato atsisakymas turės būti patvirtintas nutarimu.

Seimui priėmus sprendimą dėl O.Babonienės mandato, į jį pretenduos žemiau sąraše esantis Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Pasak Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko pavaduotojos Lauros Matjošaitytės, kol kas dar neaišku, ar J.Poželos vieta Seime bus užimta, bet kokiu atveju tai nutiktų paskutinėmis kadencijos dienomis.

„Mandatas tenka poniai O.Babonienei, bet ji kalba, kad tikrai atsisakys mandato, tokiu atveju mes siunčiame savo sprendimą Seimui ir Seimas priima atitinkamą nutarimą. Tada mus informuotų. Gali visko būti – kad nebus paskirtas kitas asmuo sąraše, kad nespės prisiekt, o gal ir spės prisiekti“, – BNS anksčiau yra sakiusi VRK narė.

Artimiausias Seimo posėdis vyks lapkričio 3 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.