Rolandas Paksas parduoda lėktuvą ir ruošiasi naujam žingsniui

Pasitraukęs iš partijos pirmininko posto ir palikęs rinkimų areną Rolandas Paksas vis dažniau sėda į lėktuvą ir ruošiasi akrobatinio skraidymo grupių čempionatui Kinijoje. R.Paksas taip pat pranešė parduodantis savo lėktuvą, nes nori jį pakeisti kitu.

R.Paksas rinkimų vairą keičia vairalazde.<br>Montažas
R.Paksas rinkimų vairą keičia vairalazde.<br>Montažas
R.Paksas rinkimų vairą keičia vairalazde.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Paksas rinkimų vairą keičia vairalazde.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
R.Paksas rinkimų vairą keičia vairalazde.<br>„Facebook“ nuotr.
R.Paksas rinkimų vairą keičia vairalazde.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 11:46 AM, atnaujinta May 10, 2017, 11:24 AM

Akrobatinių grupių čempionatas rengiamas gegužės mėnesį Kinijoje. Čempionate ketina dalyvauti apie 20 komandų iš skirtingų pasaulio šalių. Asmeninį kvietimą dalyvauti čempionate gavo ir R.Paksas su dviem savo kolegomis iš Lietuvos.

Iš politikos – į aviaciją

„Esame mėgėjai ir mūsų technika ganėtinai pasenusi. Pačius jaunuoliais jau būtų sunku pavadinti. Galbūt pagal pomėgį – subrendusiais jaunuoliais. Išskirtinių tikslų nekeliame, kaip sako Lietuvos krepšininkai išvykdami į čempionatus. Gyvenimo džiaugsmo čia randame, nors tai, kokią užimsime vietą, nėra svarbiausias dalykas. Bet paskutiniai nebūsime“, – vylėsi R.Paksas.

Politikas teigė gavęs kvietimą iš čempionato organizatoriaus: „Jis matė mūsų skraidymus Lietuvoje. Kartu su juo teko skraidyti prieš porą metų Pietų Korėjoje. Praėjusiais metais taip pat dalyvavau Kinijoje grupiniame pilotaže su kitų tautybių pilotais“, – kalbėjo R.Paksas.

Šią vasarą jis turėjo apie trisdešimt aviacinių pasirodymų įvairiuose vietose tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Finišavo skridimu po Nemuno tiltu Druskininkuose.

R.Paksą pastaruoju metu dažnai galima rasti aerodrome. Jis dažniausiai skraido keletą dienų per savaitę, kartais prie vairalazdės sėda kasdien. Kai kada tenka išvykti ir kurį laiką palikti šią sritį.

„Skraidau nuo 16 metų ir patirtis mano yra solidi. Jau skraidau 44 metus. Visada reikia norėti tiek, kad įsipjovus į pirštą iš jo bėgtų ne kraujas, o noras. Tuomet viską galima padaryti“, – teigė pašnekovas.

Parduoda lėktuvą

R.Paksas paskelbė parduodantis savo lėktuvą, kurį turi apie aštuonerius metus, ir ketinantis įsigyti naują.

„Mano lėktuvas yra keturių vietų ir skirtas ne pilotažui – labiau skristi iš taško A iki taško B. Keliaudavau su juo po Europą, skrisdavau į Briuselį, Strasbūrą.

Tačiau norint gerai pasirodyti čempionatuose, o grupinė akrobatika mane labai traukia, reikia kito lėktuvo – vienviečio akrobatinio lėktuvo. Jį reikia įsigyti, tad reikia lėšų, todėl tenka atsisakyti vieno, kuris labai brangus man, bet ne finansiškai. Be to, akrobatinis lėktuvas turėtų būti gerokai pigesnis“, – kalbėjo jis.

R.Paksas neatskleidžia, už kiek parduoda lėktuvą: „Paprastai tokių dalykų nesakau. Nevardiju nei kiek uždirbu, nei kiek išleidžiu, nei kiek kainuoja mano norai. Man per brangu išlaikyti du lėktuvus“, – pripažino jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.