Įdomiausi mūšiai: A.Butkevičius pralaimėjo, S.Skvernelis švenčia pergalę

Agitacija ir įtampa prieš rinkimus baigėsi. Vienose apygardose politikai jau iš anksto galėjo tikėtis lengvos pergalės, o kai kuriose – kova buvo labai įnirtinga. 

LŽVS kandidatas Vilkaviškyje K.Smirnovas.
LŽVS kandidatas Vilkaviškyje K.Smirnovas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 23, 2016, 9:05 PM, atnaujinta May 10, 2017, 8:31 AM

Kokiose apygardose mūšiai buvo įdomiausi?

Aršių diskusijų sulaukė Naujosios Vilnios rinkimų apygarda, kur rungėsi skandalingai apie Sausio 13-osios įvykius kalbėjęs Algirdas Paleckis ir konservatorė Monika Navickienė.

Čia rinkimų baigtį prognozuoti buvo sudėtinga. Lyderis vis keitėsi – rodės, kad jau laimės A.Paleckis, kai M.Navickienė vėl pradėjo pirmauti. M.Navickienė su ašaromis priėmė sveikinimus, o tada vėl viskas apsivertė.

Dar vėliau galutinai krito A.Paleckis su 45,43 proc. balsų, M.Navickienė laimėjo surinkusi 51,76 proc. balsų.

Premjerą išmušė iš lyderio sosto

Premjeras Algirdas Butkevičius po pirmojo turo neturėjo būti sudėjęs rankų.

Suskaičiavus balsus Vilkaviškio apygardoje, premjeras A.Butkevičius pralaimėjo su 47,42 proc. balsų, jo varžovas LVŽS kandidatas Kęstutis Smirnovas laimėjo surinkęs 49,44 proc. balsų.

„Galimybių laimėti šią dvikovą daugiau turi A.Butkevičius. Tai, kad jo vadovaujama partija nesėkmingai pasirodė rinkimuose, jam – minusas. Vis dėlto pranašumas tas, kad Vilkaviškio apygardoje jis yra laimėjęs ne vienus rinkimus. Žmonės jį geriau pažįsta nei jo varžovą, jau nekalbu apie tai, kad A.Butkevičius – premjeras“, – po pirmojo turo sakė Kauno Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Socialinių mokslų fakulteto dekanas Algis Krupavičius. Tačiau jo pranašavimai neišsipildė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąrašą (LŽVS) į rinkimus vedęs buvęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis laimėjo Seimo nario mandatą sostinės Karoliniškių apygardoje. 

S.Skvernelis surinko 52,86 proc. rinkėjų balsų, aplenkęs su 44,55 proc. balsų likusį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovą Kęstutį Masiulį. S.Skvernelis panašiu skirtumu lyderiavo ir pirmajame ture. 

Sūduvos apygardoje socialdemokratas J.Olekas pralaimėjo „valstiečių“ kandidatui K.Mažeikai. Dabartinis krašto apsaugos ministras, kuriam gerokai pakenkė „auksinių šaukštų skandalas“, surinko vos 24,36 proc. balsų, o K.Mažeika laimėjo su 71,48 proc. balsų.

Į neaiškios kilmės lėšų skandalą įsipainiojęs konservatorius Juozas Pundzius nepateko į Seimą – Dainavos apygardoje jis surinko 24,61 proc. balsų, laimėjo „valstietis“ L.Stacevičiaus su 70,07 proc. balsų.

Kiek netikėtas rezultatas – Aukštaitijos apygardoje: suskaičiavus beveik visus balsus, 62,65 proc. balsų turi „valsiečių“ kandidatė Guoda Burokienė, o konservatorė R.Juknevičienė – vos 34,86 proc.

Pietų Žemaitijos apygardoje laimėjo „tvarkiečių“ laikinasis partijos pirmininkas R.Žemaitaitis su 66,25 proc. balsų. Konservatorius S.Šedbaras surinko 31,20 proc. balsų.

P.Gražulis Gargždų apygardoje pralaimėjo su 41,63 proc., o „valstiečių“ kandidatas B.Markauskas laimėjo surinkęs 55,39 proc.

Vieną narį Seime turės Antikorupcinė N. Puteikio ir K.Krivicko koalicija – N.Puteikis Danės apygardoje surinko 51,06 proc., o liberalas S.Gentvilas – 45,53 proc. balsų.

Į Seimą nepateks ir Darbo partijos atstovė V.Baltraitienė, kuri surinko 46,54 proc. balsų. Save išsikėlęs D.Kaminskas – 48,44 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.