Triumfuojantis R. Karbauskis įvardijo dar vieną kandidatą į premjero postą

Jau paaiškėjo, kad rinkimus į Seimą laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Partijos štabe vyrauja džiugios nuotaikos, o pirmininkas R. Karbauskis vis užsimena, kas galėtų tapti premjeru.

R. Karbauskis: premjeru galėtų būti ir Bronis Ropė.<br>D.Umbraso nuotr.
R. Karbauskis: premjeru galėtų būti ir Bronis Ropė.<br>D.Umbraso nuotr.
„Aš manau, kad ne vienas žmogus yra pas mus, kuris galėtų būti premjeru ir galėtų vadovauti vyriausybei“, – sakė S. Skvernelis.<br>D. Umbraso nuotr.
„Aš manau, kad ne vienas žmogus yra pas mus, kuris galėtų būti premjeru ir galėtų vadovauti vyriausybei“, – sakė S. Skvernelis.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-10-23 23:30, atnaujinta 2017-05-10 08:23

Iki šiol buvo minima tik viena, S. Skvernelio pavardė, tačiau sekmadienio vakare R. Karbauskis kaip galimą kandidatą paminėjo ir kitą partijos narį Bronį Ropę. Sąrašo lyderis S. Skvernelis dėl tokių partijos lyderio žodžių neatrodė nuliūdęs.

„Tai puiku. Aš manau, kad ne vienas žmogus yra pas mus, kuris galėtų būti premjeru ir galėtų vadovauti Vyriausybei“, – sakė S. Skvernelis.

Tiesa, kokį kitą postą norėtų užimti, jei nebūtų premjeru, jis nesakė: „Aš sutikčiau dirbti ten, kur Lietuvai būtų geriausia. Dabar esminis dalykas – pateisinti lūkesčius, kuriuos mes Lietuvai suteikėme.“

Jis sakė, kad šiuo metu tikėtina, jog Vyriausybei vadovaus LVŽS, o kas sudarys ministrų kabinetą, priklausys nuo to, kas bus sutarta su kitomis partijomis.

„Jeigu iš tikro politinių partijų, kurios deklaruoja norą įgyvendinti valstybei reikalingus pokyčius, ypatingai šitoje situacijoje, kai mes kalbame apie demografinius iššūkius, tai nėra tik žodžiai, tikrai yra galimybė susitarti ir dirbti kartu“, – kalbėjo LVŽS sąrašo lyderis.

Apie būsimą Vyriausybę ir tai, kad premjeru gali būti B. Ropė, vis garsiau kalba ir pats R. Karbauskis.

„Pasigirsta abejonių dėl profesionalų Vyriausybės ir man tos abejonės yra nesuprantamos, nes iš tikro yra Vyriausybės programa ir nariai turi ją vykdyti. Šnekėti apie tai, kad Vyriausybės nariai nekontroliuojami, tikrai nereikėtų. Mes pirmą sykį per daugelį metų galime turėti pilnavertę parlamentinę kontrolę“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Kaip ir S. Skvernelis, LVŽS lyderis sakė, kad Vyriausybės sudėtį nulems derybos su kitomis partijomis:

„Yra mūsų kandidatas į premjerus S. Skvernelis. Jeigu susiklostytų taip, kad turėtume abu postus, ir premjero, ir Seimo pirmininko, tada gali būti ir kitas scenarijus, kad Vyriausybės vadovu būtų siūlomas B. Ropė“, – sakė R. Karbauskis.

Pats B. Ropė anksčiau tokias R. Karbauskio mintis vertino skeptiškai. Tačiau R. Karbauskis sakė, kad tai yra tik vienas iš variantų.

„Trečias yra variantas, kad premjeras būtų žmogus, nedalyvavęs rinkimuose. Toks įmanomas variantas“, – sakė R. Karbauskis.

Pats B. Ropė sakė besidžiaugiantis tokiu parodytu pasitikėjimu, tačiau nėra įsitikinęs, ar tinka premjero postui:

„Visų pirma džiaugiuosi tokiu pasitikėjimu. Aišku pirmininkas mato, ką jis norėtų matyti, o kokie bus sprendimai, kokie bus derybų rezultatai, aš nežinau. Manau, kad yra nemažai kompanijoje žmonių, kuriais galima pasitikėti, o dabar ieškoma geriausio varianto.

Suprantama, kad pareigos yra vienos iš svarbiausių ir nuo tų pareigų labai priklauso kaip vyks veikla, kokie bus sprendimai, kaip mūsų tos idėjos bus įgyvendinamos, tai manau diskusijose ir bus priimti sprendimai. Šiandieną dar pasakyti, kad sutinku ir noriu, negaliu.

Tikrai suprantu, kad atsakomybė didelė ir pareigos reikšmingos, reikalauja daug sveikatos, esi peršviečiamas iš visų pusių ir aš nežinau, ar aš tikčiau, tai yra pirmininko nuomonė. Aš neįsitikinęs šiandieną, kad aš būčiau tinkamiausias premjeras“, – sakė B. Ropė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.