J. Milius: „Premjeras šildėsi mūsų nuopelnais ir negarbingai pasielgė“

Spalio pradžioje darbo netekęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius, kurį iš pareigų atleido Vyriausybė, kyla į naują kovą.

J. Milius padavė į teismą Vyriausybę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J. Milius padavė į teismą Vyriausybę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 5:24 PM, atnaujinta May 10, 2017, 3:52 AM

Jis dar praėjusią savaitę kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą ir prašo grąžinti jį į pareigas ir priteisti darbo užmokestį už visą priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš pareigų dienos (nuo spalio 5 dienos).

Nori sugrįžti į pareigas

„Į teismą padaviau Vyriausybę, kad ji grąžintų mane į pareigas ir man asmeniškai grąžintų mano prarastas lėšas“, – portalui lrytas.lt teigė J.Milius.

Buvęs VMVT tarnybos vadovas kreipimosi į teismą rašte išdėstė savo motyvus: „Buvo surašytas protokolas ir dalyvavo tik šeši ministrai iš penkiolikos. Nebuvo jokio balsavimo, tik viena premjero monologo kalba. Neaišku, kas iš tų šešių ministrų dar būtų balsavę už ir prieš. Ataskaitos niekas nesvarstė. Remiantis ta ataskaita buvo priimti sprendimai“, – teigė J.Milius.

Koks darbo užmokestis turėtų būti priteistas? J.Milius negalėjo konkrečiai atsakyti, tik paminėjo, jog per dieną jo atlyginimas yra apie 120 eurų.

„36 metus atidaviau tarnybai, turiu daugybę europinių ir tarptautinių apdovanojimų. Neturėjau jokių pastabų gyvenime, nei kažkokių trūkumų. 

Sugalvojo ataskaitą svarstyti, kurios net nesvarstė. Net neturėjo jokių klausimų, kadangi grupės, kurios buvo sudarytos komisijos, jos visos įvertino teigiamai. Mano įstaigos, kuriai aš vadovauju, 2015 metų ataskaita taip pat buvo įvertinta teigiamai“, – kalbėjo J.Milius.

J.Miliui ne kartą teko lankytis Vyriausybės posėdžiuose. Jie nuolat buvo atidedami.

„Ėjau gal septynis kartus. Premjeras kiekvieną kartą ir po kiekvieno posėdžio sakydavo skirtingus motyvus ir skirtingas versijas. Klausimo neturėjo nei vieno, nebuvo nė vienos pastabos, kai mano ataskaita buvo pristatoma“, – sakė J.Milius.

J.Milius pridūrė, kad premjeras nesugebėjo jo išleisti atostogų, kad galėtų nusišalinti nuo įtarimų, kuriuos jam buvo pareiškę. „Norėjau išeiti atostogų ir nesikišti, kad jie išsiaiškintų viską“, – sakė jis.

Pasak J.Miliaus, nuolat rašoma apie listeriją, kuri ES yra nekontroliuojama ir nereglamentuojama.

„Mano pagrindinė vertybė ir principai buvo vartotojų apsauga ir maisto sauga Lietuvoje, kuri viršija ES vidurkį 2 proc. Įsivaizduokite, aš apkaltintas kažkuo nebūtu, kur ta bakterija yra visai nereglamentuojama ES“, – teigė J.Milius.

Sukritikavo premjerą

Buvęs tarnybos vadovas teigė, kad „esame demokratinė ir teisinė valstybė“.

„Vadovu dirbu nuo 25-erių metų, turėjau įvairių situacijų. Atleidau žmonių, bet kiekvienas mano atleistas darbuotojas žinojo už ką, jis buvo motyvuotai atleistas“, – kalbėjo J.Milius.

„Neturėjau jokios pastabos gyvenime. Iškentėjau embargą, atidariau 170 valstybių eksportą. Tarnyba tarptautiniu mastu yra vertinama kaip pati geriausia. Premjeras šildėsi mūsų nuopelnais ir negarbingai pasielgė“, – kalbėjo pašnekovas.

Rugsėjo viduryje Vyriausybė neigiamai įvertino J.Miliaus pateiktą ataskaitą, nors jai anksčiau buvo pritarusi Žemės ūkio ministerija.

Ministrų kabinetui buvo pristatyta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma apie J.Milių. Kas joje tokio įspūdingo, kad nuspręsta atleisti šį tarnautoją, posėdyje dalyvavę ministrai taip ir neatskleidė. Viskas slapta. Pats J.Milius sako, kad demokratinėje valstybėje buvo nuteistas už akių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.