L.Graužinienė: „Prezidentė prisidėjo prie R. Karbauskio pergalės“

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pripažino, kad rinkimų rezultatai ją nustebino.

L.Graužinienė naujam Seimo pirmininkui linki kantrybės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienė naujam Seimo pirmininkui linki kantrybės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 8:17 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:46 AM

Kalbėdama apie prezidentės Dalios Grybauskaitės reakciją į rinkimų rezultatus, Seimo pirmininkė sakė: „Iš jos komunikacijos matau, kad ji norėjo kitų permainų. Tikėjosi, kad bus didesnis dešinės partijos atstovų skaičius parlamente. Aš manau, kad socialinė akcija, kurioje dalyvavo prezidentė, buvo agresyvi, skelbianti, kad Lietuva – alkoholikų kraštas. Taip ji prisidėjo prie R.Karbauskio pergalės, norėdama to ar ne.“

Anot jos, pokyčiai Seime dideli ir pradžia bus nelengva. „Pirmais metais didelis krūvis teks patyrusiems Seimo nariams, kurie turės išmokyti naujokus dalyvauti valstybės valdymo darbe“, – kalbėjo L.Graužinienė ir pridūrė, kad rinkimus laimėjusių partijų programos labai skirtingos, tad interesus derinti bus nelengva.

Paklausta, ką norėtų matyti Seimo pirmininko poste, L.Graužinienė sakė: „Aš Seimo pirmininko kėdę perėmiau iš Irenos Degutienės, tad ir vėl norėčiau perduoti ją moteriai. Tai nėra paprastas ir lengvas darbas, juk reikia susitarti su 140 Seimo narių.“ Pasak pašnekovės, pirmą kartą išrinktam į Seimą parlamentarui tokias pareigas eiti būtų labai sunku, bet tokia politikė kaip Rima Baškienė, anot L.Graužinienės, šį postą galėtų užimti.

L.Graužinienė spėjo, kad į jos vietą veikiausiai sės Saulius Skvernelis ir, prisimindama seną skandalą, linkėjo, kad jam niekas neskambintų naktimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.