Vakar – drąsūs, o rytoj – jau trumpi?

Sakykit, ką norit, bet tie Lietuvos įvaizdžio kūrėjai – ne tik apsukrūs, bet ir labai įžvalgūs.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2016, 8:10 AM, atnaujinta May 10, 2017, 4:46 AM

Kadaise smagiai pasisėmę iš valstybės kišenės sukūrė jai šūkį „Lietuva – drąsi šalis“. Visi aplink kikeno lyg „Lietuvos kvapo“ dezodoranto prisiuostę, bet paskui nuščiuvo.

O juk tikrai ne bailių čia gyvenama: šalis plačiai nuskambėjo, kai drąsuoliai atskleidė baisų pedofilų klaną, o paskui išrinko tuziną Drąsiaus bendražygių į parlamentą.

Bet ta graži idėja jau išsikvėpė, todėl už 40 tūkstančių eurų buvo sukurta kita, irgi keistoka, bet tik iš pirmo žvilgsnio.

Naujoji Lietuvos įvaizdžio koncepcija skelbia, kad grožis yra tikrumas. O žalias (!) užrašas „Lithuania“ nupieštas taip, tarsi dailininkas būtų vasarą įkvėpimo pasisėmęs Naisiuose. Tokia lietuvio valstiečio akiai maloni banguota tvora. Graži. Natūrali.

Todėl kai agrarinė partija sekmadienį nušlavė iki tol labai drąsiai atrodžiusius konservatorius ir visus kitus, šalies įvaizdžio kūrėjai irgi kėlė bokalus su gira ir beržų sula už Lietuvos ateitį.

Juk dabar ir ta tvorelė, ir keistokas šūkis įgyja visai kitokią prasmę! Sveiki atvykę į XXI amžiaus Lietuvą, kuri yra kitokia nei visos kitos šalys.

Estai giriasi proveržiu į skaitmeninę tikrovę?

Banalu ir netikra. Atvažiuokite pas mus ir išvysite, kaip atrodo pagal tikrąsias valstietiškas vertybes valdoma agrarinė valstybė.

Juk po tokios istorinės pergalės rinkimuose netrukus suklestės senieji amatai – linų mynimas, medinių šaukštų puošyba gandriukais, padidės gintarinių dantų implantų paklausa. Trumpai tariant, duosim garo.

Beje, apie trumpumą. Galbūt taip gerai prigijusį įvaizdį vertėtų papildyti nauju šūkiu su tokia šaknimi?

Ar ateities įvykius jau ne kartą numatę kūrėjai kartais nenujaučia, kad ši lietuviško skambesio amerikiečio pavardė (Trumpas) netrukus pasaulyje gali imti skambėti dar plačiau?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.