Politikų diskusijoje trūko tik vieno gatvės chuliganų žodelio

O iš salės atsklido balsas: „Vaikų smėlio dėžės žaidimai.“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Oct 29, 2016, 7:00 AM, atnaujinta May 9, 2017, 11:50 PM

Valdžia prieš jį pasigyrė, kad tai bus jau penkioliktasis taip transliuojamas tarybos posėdis, o ankstesnius keturiolika stebėjo devyni tūkst. lankytojų.

Galima guostis, kad vieną posėdį matė vidutiniškai pusantro tūkstančio lankytojų, o pasaulyje lietuvių kalbą mažai kas supranta.

Antraip kaip paaiškinsi, kodėl Lietuvos sostinės politikai kalba gatvės kalba? Kodėl meras R.Šimašius kolegų klausia: „Ko jūs čia raunatės?“ Ir trūksta tik vieno gatvės chuligano žodelio „Eeee.“

Kodėl Laisvės sąjungos atstovas Ž.Šilgalis į miesto vadovą kreipiasi kaip paauglys: „Mere, kodėl jūs prie manęs viešai kabinėjatės? Aš suprantu, kad jums patinku, bet nebūtina to viešai rodyti.“

Kodėl Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos Valdemaro Tomaševskio bloko narys J.Kaminskis gali į kolegą kreiptis lyg troleibuse: „Kaip apsiskaičiusio žmogaus jūsų žodynas galėtų būti turtingesnis“?

Pasibaksnojimais išrinktieji nepasitenkino. Jie nutarė kaip reikiant pasismaginti. Todėl svarstant 17 savivaldybės būsto pardavimo klausimų prasidėjo...

Nors reikėjo tik formalaus tarybos narių palaiminimo, nes viskas jau anksčiau suderinta, apskaičiuota, vienas politikas ėmė kenkėjiškai reikalauti balsuoti dėl kiekvienos smulkmenos, kad mažiau laiko liktų svarbiems klausimams.

R.Šimašius pareiškė, kad jam reikia trumpam išvykti. Gali būti, kad meras taip siekė užgesinti nesantaiką tarp jo ir kenkėjo. Tad vadovo vietą užėmęs vicemeras G.Paluckas netrukus džiūgavo – visus formalumus pavyko įveikti akimirksniu. „Čia kaip poteriai“, – stebėjosi vicemeras.

O iš salės atsklido balsas: „Vaikų smėlio dėžės žaidimai.“

Tada meras grįžo, bet į posėdžio pirmininko kėdę nesėdo, nes politikai jau buvo pradėję ginčytis dėl kito klausimo. Kažkas tai pastebėjo. Ir meras pasijuto bejėgis. „Kur man būti – ar sėdėti vadovo kėdėje, ar eilinio tarybos nario, ar išvis išeiti?“ – klausė jis.

Štai tokia iškilusi dilema nutraukė svarbias diskusijas dėl šilumos kainų.

Tada teko įsikišti Vyriausybės atstovei Vilniaus apskrityje V.Vaičiūnienei. „Eikite į savo vietą. Kažkokie cirkai vyksta“, – pyktelėjo ji.

Toliau – dar gražiau. Apie šilumos kainas kalbėjęs administracijos direktorės pavaduotojas A.Darulis buvo išprašytas iš tribūnos. Esą R.Šimašiui vėl tapus posėdžio pirmininku kalbą būtina pradėti iš pradžių.

O tas pats J.Kaminskis dar rėžė R.Šimašiui: „Jeigu darbas trukdo SMS rašyti, meskite darbą.“ Ir nufotografavo merą, maigantį išmanųjį telefoną.

Devyni tūkstančiai lankytojų jau tapo panašių posėdžių liudininkais. Jeigu nervai stiprūs, turite humoro jausmą, galite prie jų prisidėti. Kas vyksta valdžios dangoraižyje ir apie ką kalbama gatvėje, trečiadieniais vienu metu sužinosite įsijungę kompiuterį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.