Atimtą kėdę K.Komskis dar pamėgins susigrąžinti

Vyriausiosios rinkimų komisijos

K.Komskis tvirtino tapęs provokacijos auka, o su balsų pirkimu nesusijęs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Komskis tvirtino tapęs provokacijos auka, o su balsų pirkimu nesusijęs.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
K.Komskis tvirtino tapęs provokacijos auka, o su balsų pirkimu nesusijęs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Komskis tvirtino tapęs provokacijos auka, o su balsų pirkimu nesusijęs.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2016, 7:46 AM, atnaujinta May 9, 2017, 7:08 PM

Jis BNS sakė, kad jo advokatai jau turėtų būti parengę raštą LVAT ir jis trečiadienį turėtų būti išsiųstas. 

„Advokatai rengia kreipimąsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą“, – teigė K.Komskis. 

Politikas tvirtino prašysiąs teismo panaikinti VRK sprendimą dėl Seimo rinkimų rezultatų vienmandatėje Šilutės rinkimų apygardoje. 

Šiuo sprendimu VRK pripažino, kad spalio 9 dieną per Seimo rinkimų pirmąjį turą Šilutės apygardoje perkant rinkėjų balsus už partijos „Tvarka ir teisingumas“ iškeltą kandidatą K.Komskį ir partijos kandidatus daugiamandatėje apygardoje K.Komskį, Remigijų Žemaitaitį, Vytautą Kamblevičių ir Vaidą Bendaravičių buvo padaryti šiurkštūs Seimo rinkimų įstatymo pažeidimai. 

Nors K.Komskis Šilutėje rinkimų nelaimėjo, liko trečias, remdamasi pareigūnų duomenimis VRK panaikino jo surinktus balsus ir jo kaip kandidato registraciją. Kadangi politikas buvo išrinktas į naują Seimą pagal partijos sąrašą, iš jo mandatas atimtas.

Tuo pačiu Rinkimų komisija konstatavo, kad minėti pažeidimai Šilutėje neturėjo esminės įtakos „Tvarkos ir teisingumo“ rezultatams per Seimo rinkimus, todėl nėra pagrindo panaikinti jų visus iškovotus mandatus. 

„Tvarka ir teisingumas“ nutarė šio VRK sprendimo neskųsti. Pasak laikinojo jos pirmininko R.Žemaitaičio, šis VRK nutarimas partijos neliečia. 

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, K.Komskis Seimui arba prezidentui galėjo skųsti visų parlamento rinkimų rezultatų patvirtinimą. Tai jis turėjo padaryti ne vėliau kaip per 24 valandas po to, kai oficialiai paskelbiami rinkimų galutiniai rezultatai.

Tokiais atvejais Seimas ar prezidentas ne vėliau kaip per 48 valandas kreipiasi į Konstitucinį Tesimą su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo. 

K.Komskis BNS sakė pasirinkęs kitą kelią, nes taip patarė teisininkai. 

„Žinant Konstitucinio Teismo sprendimus, advokatai pasiūlė šitą kelią (kreiptis į LVAT)“, – teigė politikas. 

Generalinės prokuratūros duomenimis, grupė Šilutės gyventojų per pirmąjį Seimo rinkimų turą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlė balsuoti už kandidatus, priklausančius partijai „Tvarka ir teisingumas“.

Šiuo metu tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad iš viso galėjo būti papirkta daugiau kaip 120 rinkėjų. Įtarimai dėl rinkėjų papirkinėjimo pateikti iš viso 11-ai asmenų.   

K.Komskis yra sakęs su balsų pirkimu niekaip nesusijęs, apie jį žinantis tik iš žiniasklaidos, tvirtino tai esant provokacija. Policijai pranešus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, jis paskelbė stabdantis narystę partijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?