Tautos dvasią pakels tik ledinė jūra

Jau nuo žilos senovės žinoma: sveika siela – sveikame kūne. Tik nuo kurio prado pradėti sveikatintis?

Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Nov 2, 2016, 5:51 AM, atnaujinta May 9, 2017, 7:15 PM

Antai Lenkijoje valdžią paėmę radikalai nusprendė imtis dvasios reikalų. Todėl naujai paskirti kai kurių valstybės valdomų įmonių vadovai patikėjo jas Dievo globai ir įsakė visiems dalyvauti mišiose. Neateisi – būsi atleistas.

Mūsiškiams žaliaskverniams sunkiau, nes nelabai aišku dėl jų tikėjimo. Yra tarp Seimo naujokų ir Šiluvos piligrimų rėmėjų, ir pagonybės tyrinėtojų. Gali nusverti ir pastarieji, nes juk pats partijos vadas R.Karbauskis ne tik nepagailėjo milijono eurų Baltų arenai Naisiuose, bet ir uždegė pagonišką laužą, apsirengęs muziejui tinkamomis drapanomis.

Vis dėlto labiau tikėtina, kad ši politinė jėga žadinti Lietuvos dvasią pradės nuo kūno.

Jei sveikatos apsaugos ministru taps A.Veryga, visus priverstinai išblaivins, o sveikuolių sveikuolis D.Kepenis jau užsimojo mokyti, kaip reikės gydytis. Tiksliau, kaip nesirgti.

Pagal D.Kepenio planus, pasiligojusieji pirmą sykį dar galės būti priimti į ligoninę, tačiau atvykusių ten dar kartą lauktų nemalonumai: nesirūpini sveikata – gulk į dviaukštę lovą, lauk koridoriuje, kol seselės ar gydytojai apžiūrės turinčius pažymėjimą apie nubėgtą maratoną ar bent nuotrauką, įrodančią, kad žmogus žiemą lindo į Baltijos jūrą.

Vaistus drįstančių išrašinėti, o ne grūdintis pacientus varančių šeimos gydytojų irgi lauktų dideli nemalonumai.

Ar tik neteks pakeisti iškabų ir Sveikatos apsaugos ministerijai (į Ligų ministeriją), ir Kūno kultūros ir sporto departamentui, nes jam bus paliktas tik sportas? Mat kūno kultūra rūpinsis naujieji Sveikatos rūmai.

O kai gausybės sveikuolių klubų krikštatėvis ir Rusijos gamtos mokslų akademijos garbės narys sutvirtins lietuvių kūnus, neabejotinai ateis laikas užsiimti ir dvasiniais reikalais. Įdomu, kas iš žaliųjų „valstiečių“ taps vyriausiuoju tautos sielovadininku?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.