Seime keisis ir valdžia, ir buteliai

Sovietinio kino ir folkloro klasikoje yra toks herojus, kuris Rusijos pilietinio karo metu kone kasdien nusiima nuo galvos firminę raudonarmiečio „budionovką“ ar vėl ją užsideda sakydamas: „Ir vėl valdžia keičiasi.“ Mat tai raudonieji, tai baltieji užeina.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 5:59 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:35 PM

Lygiai taip ir Seimo bufetininkės – svaigalų butelius iš lentynų tai paima, tai vėl padeda. Mat irgi valdžia keičiasi.

Visi turbūt pamename du didžiausius darbus, kuriuos, būdamas vienas iš trijų – Seimo vedėju, nuveikė „prisikėlėlių“ vadas A.Valinskas: 1. Uždraudė žiniasklaidai filmuoti ir fotografuoti parlamento tualetuose; 2. Uždraudė Seime prekiauti bet kokiais alkoholiniais gėrimais.

Tiesa, išrinktieji taurelės mėgėjai atsakė parlamentine rezistencija tiesiog savo darbo kabinetuose. Legendos byloja, jog bene audringiausiai ta rezistencija, net su patrypimais ant stalų, pasireiškė būtent paties draudėjo kabinete. Bet kas tiki legendomis?

A.Valinskui, kaip politikui, pasitraukus į nebūtį, o vėliau ir valdžiai pasikeitus, į Seimo maitinimo įstaigas grįžo alus ir vynas, bet šiukštu ne stiprieji gėrimai. Dar buvo leista tuos pačius svaigalus tiekti ir užsieniečiams, nes Lietuva stojo pirmininkauti ištvirkusiai ir pasileidusiai Europos Sąjungai, tad abstinencija būtų galėjusi pakenkti mūsų tarptautiniam įvaizdžiui ir interesams.

Valdžia vėl keičiasi, o naujasis tautos vedlys R.Karbauskis komanduoja: „Butelius iš Seimo lauk!“

Taigi jei kitų, panašaus efektyvumo kovos su girtavimu priemonių, pavyzdžiui, valstybinio alkoholio prekybos monopolio, nepavyks įgyvendinti visos Lietuvos mastu, bus išblaivinta bent pagrindinė šventovė. Kol kas žadama Seimo narius tikrinti alkoholio matuokliu, o vėliau jie, matyt, bus kratomi ir prie parlamento durų.

Kad tik, Praamžiau ir Perkūne, naujoji valdžia suspėtų viską iki tol, kol baigs kaip A.Valinskas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.