Socialdemokratė V. Blinkevičiūtė įgėlė konservatoriams

„Mes partijos prezidiumo posėdyje labai atsakingai svarstėme dėl dalyvavimo koalicijoje su „valstiečiais žaliaisiais“. Labai pritariu, kad Socialdemokratų partija, visiškai nepaisydama to, kad laimėjo gana mažai mandatų naujajame Seime, nebijo prisiimti atsakomybės dėl Lietuvos ir jos žmonių. Turime dirbti kartu su ta partija, kuri iškovojo daugiausia mandatų“, – apie vykstančias derybas dėl valdančiosios koalicijos formavimo sakė Vilija Blinkevičiūtė.

V.Blinkevičiūtė neatskleidžia, ar sieks partijos pirmininkės posto.<br>V. Valentinavičiaus nuotr.
V.Blinkevičiūtė neatskleidžia, ar sieks partijos pirmininkės posto.<br>V. Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2016, 10:02 AM, atnaujinta May 9, 2017, 5:09 PM

Politikė prisipažino, kad kruopščiai išstudijavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos programą dar iki rinkimų rezultatų paskelbimo. „Programoje daugelis nuostatų yra kairiosios krypties ir tikrai atitinka mūsų, socialdemokratų, ideologiją, o dėl kai kurių kitų dalykų galime tiesiog susitarti ar turėti atskiras nuomones. Manau, socialdemokratai yra šaunuoliai, nebėga nuo atsakomybės kaip šiuo atveju konservatoriai“, – pagyrų partijos bendražygiams negailėjo pašnekovė.

Į klausimą, ar studijuodama „valstiečių žaliųjų“ programą radusi nuostatų, kurioms kategoriškai nepritaria, pašnekovė sakė: „Dėl kai kurių žmogaus teisių dalykų, to paties šeimos apibrėžimo ar Konstitucijos 38-ojo straipsnio keitimo... Šios diskusijos vyko nuolat ir konservatoriai buvo ta politinė jėga, kuri nuolat kėlė klausimą, kas yra santuoka, kas yra šeima. Socialdemokratai niekada neprieštaravo, kad santuoka gali būti tarp vyro ir moters, o šeima pagrįsta giminystės santykiais, dėl to didelių ginčų nebūtų. Yra kitų dalykų, dėl kurių turime padiskutuoti arba turėti savo nuomonę.“

Anot V.Blinkevičiūtės, skirtumų tarp partijų būti privalo, nes demokratinėje valstybėje negali visi būti tos pačios nuomonės: „Svarbu, kad mes ieškotume kompromiso, o kompromisai politikoje – būtini.“

V.Blinkevičiūtė pabrėžė, kad kai kurių rinkimų programoje išdėstytų pažadų „valstiečiams“ įgyvendinti nepavyks, nes jie neturi daugumos.

V.Blinkevičiūtės pavardė jau kurį laiką minima kalbant apie tai, kas pakeis socialdemokratų pirmininko poste Algirdą Butkevičių, tačiau pati politikė nuo tiesaus atsakymo į klausimą, ar sieks šio posto, išsisuko: „Klausimas labai ankstyvas, minimos įvairios pavardės. Žmonių tikrai turime. Viena vertus, manome, kad reikia atsijauninti, kas tapo labai madinga po konservatorių atsijauninimo su lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu. Geriausias rezultatas, kai dera jaunystė su nenukarpytais sparnais ir patirtis. Ar dalyvausiu, ar ne – laikas parodys, bet kuriuo atveju būsiu aktyvi socialdemokratų narė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.