Naujieji Seimo nariai dalyvavo mokymuose: nustebino saldainiai

Ketvirtadienį naujieji Seimo nariai atsiėmė pažymėjimus, o penktadienį jau patraukė mokytis balsavimo ir kitų procedūrinių dalykų. Tiesa, į mokymus susirinko gerokai mažiau parlamentarų, nei atsiimti pažymėjimų.

Nors susirinkusių parlamentarų ir nebuvo daug, G. Landsbergis sakė, kad tie, kurie atvyko, susidomėję klausėsi ir mokėsi.<br>T. Bauro nuotr.
Nors susirinkusių parlamentarų ir nebuvo daug, G. Landsbergis sakė, kad tie, kurie atvyko, susidomėję klausėsi ir mokėsi.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 12:15 PM, atnaujinta May 9, 2017, 3:09 PM

Truko kelias valandas

Seimo posėdžių sekretoriato vyriausias specialistas Marius Strolys sakė, kad mokymai vyko be jokių nesklandumų ir bendrai truko apie dvi valandas.

„Mokymuose prisistato mūsų kanceliarijos departamentų atstovai, trumpai pateikia informaciją kokią veiklą jie vykdo arba tai, kas gali būti aktualu Seimo nariams. Po to vyksta praktiniai mokymai su informacine Seimo posėdžių salės sistema – balsavimas, registracija ir t.t.“, – kalbėjo M. Strolys.

Tačiau nors naujieji parlamentarai ketvirtadienį ir gavo savo pažymėjimus, kuriuos naudos balsuodami, mokymuose jų nenaudojo.

„Kadangi tai yra mokymai, jiems informacinių technologijų skyrius turi testinę programos versiją, su ja dirbama be naujai išduotų Seimo narių pažymėjimų“, – sakė pašnekovas.

Nors pažymėjimų pasiimti atvyko 130 išrinktųjų į Seimą, mokymai rodos nebuvo tokie populiarūs. Kaip sakė M. Strolys, jo skaičiavimais mokymuose iš viso dalyvavo 53 parlamentarai.

Nustebino saldainiai

Mokymuose dalyvavo ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis, Seimo narys Gabrielius Landsbergis. Iš karto po mokymų socialiniame tinkle „Facebook“ jis rašė:

„Tik ką iš Seimo narių apmokymų. Citata: „Dabar tai, kas visiems svarbu – reprezentacinės prekės. Štai turime saldainių su Seimo atvaizdu, turime kavos – pupelių ir maltos.“

Jis sakė, kad būtent saldainiai ir buvo didžiausias netikėtumas mokymų metu.

„Patys mokymai tikrai naudingi, ypač turint galvoje, kad tiek daug naujų žmonių, nauja visa frakcija, manau, kad viskas gerai. Neaiškumų jokių tikrai nebuvo“, – sakė G. Landsbergis.

Nors susirinkusių parlamentarų ir nebuvo daug, G. Landsbergis sakė, kad tie, kurie atvyko, susidomėję klausėsi ir mokėsi.

Pirmasis posėdis – lapkričio 14-ąją

Tie, kurie neatvyko į mokymus, turės kur pasitempti. Jau lapkričio 14-ąją 12 val. prasidės pirmasis tikras naujojo Seimo posėdis. Kaip įprasta, ji patikėta vesti vyriausiam Seimo nariui. Šiuo metu tai yra „tvarkietis“ Juozas Imbrasas.

Visi naujai išrinktieji tikrais Seimo nariais taps tik prisiekę. Priesaikas jie duos pirmojo posėdžio metu, jas priims Konstitucinio Teismo pirmininkas.

Iki pirmojo posėdžio parlamentarai turės atsisakyti pareigų, kurios nėra suderinamos su Seimo nario mandatu – tarp naujųjų Seimo narių yra ir ūkininkų, verslininkų, o 39 savivaldybių tarybų nariai neteks savo įgaliojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.