Radviliškio medikę apniko sunkios pagirios

Girta avariją padariusi ir pusdienį policijos komisariate blaiviusis Radviliškio ligoninės direktorės pavaduotoja Rita Sesickienė nebesirodo darbe. Medikę užklupo ūmi liga.

R.Sesickienė nebesirodo darbe. Medikę užklupo ūmi liga.
R.Sesickienė nebesirodo darbe. Medikę užklupo ūmi liga.
R.Sesickienė vėl nesirodo darbe – dabar medikė susirgo.<br>„Radviliškio naujienų“ nuotr.
R.Sesickienė vėl nesirodo darbe – dabar medikė susirgo.<br>„Radviliškio naujienų“ nuotr.
Radviliškio meras A.Čepononis sakė, kad girtutėlės medikės klausimas iškilo jau trečiadienį.<br>G.Šiupario nuotr.
Radviliškio meras A.Čepononis sakė, kad girtutėlės medikės klausimas iškilo jau trečiadienį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 5:41 PM, atnaujinta May 9, 2017, 2:36 PM

„Stresiniai dalykai daro savo. Pavaduotoja susirgo, ji yra prijungta prie lašelinės“, – portalo lrytas.lt žurnalistui penktadienį sakė Radviliškio ligoninės direktorė Danutė Povelauskienė.

Neįstengė nei kalbėti, nei eiti

Skandalas kilo šią savaitę, paaiškėjus, kad Radviliškio ligoninės direktorės pavaduotojai R.Sesickienei į darbą eiti buvo per sunku, todėl girta medikė pabandė važiuoti. Deja, jos vairuojamas automobilis neišsiteko kieme ir įsirėžė į kitą mašiną.

Avarija įvyko Radviliškyje, vieno Jaunystės gatvės daugiabučio kieme. Apie 8 val. pajudėjusiam medikės vairuojamam automobiliui „Mazda 626“ buvo per maža vietos, todėl jis kliudė aikštelėje stovintį automobilį „Mercedes-Benz“.

Laimė, per susidūrimą žmonės nenukentėjo – buvo apgadinti abu automobiliai. Tačiau šios techninės avarijos įregistruoti teko kviestis policijos pareigūnus, nes R.Sesickienė buvo tokia girta, kad neįstengė nei kalbėti, nei stovėti.

R.Sesickienei į darbą nuvažiuoti nebuvo lemta – alkoholio matuoklis parodė 2,29 promilės girtumą. Girtumas sunkiu laikomas, kai viršijama 2,5 promilės riba.

Svirduliuojančiai medikei buvo surašytas protokolas, o ji nugabenta į policijos komisariatą ir pusdieniui uždaryta į laikinojo sulaikymo patalpas.

Popiet prablaivėjusią radviliškietę pareigūnai išleido. R.Sesickienė į darbą net nevažiavo, nors buvo oficiali ligoninės vadovė – ji pavadavo atostogaujančią direktorę.

Direktorė apie girtumą nežinojo?

Ligoninės direktorė Danutė Povelauskienė žurnalistus patikino apie pavaldinės „žygius“ sužinojusi tik ketvirtadienį. Pasak įstaigos vadovės, jos pavaduotoja pirmadienį paskambino ir pranešė, kad padarė avariją ir į darbą nėjo dėl pablogėjusios sveikatos.

D.Povelauskienė postringavo, jog pavaldinė pastarąsias porą dienų puikiai dirbo, todėl ji svarstė, kad jai reiktų suteikti dar vieną galimybę. Direktorė tikino iki pat lapkričio 3-iosios nežinojusi apie avariją.

„Jai užfiksavome pravaikštą, paprašėme parašyti pasiaiškinimą. Jame darbuotoja prisipažino padariusi avariją. Po to dėl patirto streso sušlubavo sveikata, todėl ji nebeatėjo į darbą, – sakė ligoninės vadovė. – Apie girtumą neturiu jokios oficialios informacijos, o kalbomis vadovautis negaliu.“

Gydymo įstaigos direktorė sakė išsiuntusi užklausą į policiją, kad būtų atsiųstas oficialus atsakymas.

Nesutaria, kas skirs nuobaudą

Radviliškio meras A.Čepononis lrytas.lt žurnalistui paneigė ligoninės vadovės versiją. Jis sakė, kad girtutėlės medikės klausimas iškilo jau trečiadienį: „Sužinojęs apie avariją, lapkričio 2-ąją išsyk atšaukiau iš atostogų D.Povelauskienę ir nurodžiau per savaitę atlikti vidinį tyrimą.“

A.Čepononis pažymėjo, kad medikė buvo faktinė ligoninės vadovė: „Ji važiavo į darbą, tad galima sakyti, kad girta buvo darbo vietoje. Juk bet koks nelaimingas atsitikimas pakeliui į darbą prilyginamas nelaimei darbe.“

Radviliškio meras nesiryžo spėlioti, kaip baigsis ši istorija: „Sunku pasakyti, ką nuspręs vadovė. Jei taip pasielgtų, tarkim, savivaldybės administracijos skyriaus vadovas, neabejoju, kad jis tą pačią dieną būtų nušalintas nuo pareigų.“

„Nuobaudą taikyti privalo darbdavys. Tačiau tą dieną R.Sesickienė pavadavo mane, buvo oficiali įstaigos vadovė, todėl ją bausti privalės steigėjas, Radviliškio rajono savivaldybės administracija“, – su mero išsakyta nuomone nenorėjo sutikti ligoninės vadovė D.Povelauskienė.

Byla nukeliavo į teismą

Nepriklausomai nuo to, kaip baigsis tyrimas Radviliškio ligoninėje, R.Sesickienei teks stoti prieš teismą dėl padarytos avarijos apsvaigus nuo alkoholio.

Administracinė byla penktadienį perduota Radviliškio apylinkės teismui.

Medikei gresia 1158–1448 eurų bauda arba administracinis 15–30 parų areštas. Be to, ji 36–60 mėnesių praras teisę vairuoti transporto priemonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.