Vilniečiai gaisrininkai – geriausi narai

Ketvirtadienį ugniagesių gelbėtojų mokykloje vyko 2016 metų valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narų varžybos. Į jas atvyko 10 komandų, kurias sudarė komandos vadovas ir 3 narai, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Vilniečiai gaisrininkai – geriausi narai<br>Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.
Vilniečiai gaisrininkai – geriausi narai<br>Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.
Vilniečiai gaisrininkai – geriausi narai<br>Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.
Vilniečiai gaisrininkai – geriausi narai<br>Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 11:56 AM, atnaujinta May 9, 2017, 3:28 PM

Įtemptose ir atkakliose varžybose trečius metus iš eilės nugalėtojais tapo Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (APGV) narai. Šioje komandoje, kaip ir pernai, rungtyniavo Alvydas Berlinskas, Maksim Volžanin ir Simonas Michailiukas. Komandos vadovas – Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos viršininkas Giedrius Ruočkus.

Antrąją vietą užėmė Klaipėdos, trečiąją – Utenos APGV narai. Gerų rezultatų pasiekė ketvirtąją vietą užėmusi Alytaus APGV komanda. Beje, du iš trijų šios komandos narų tik prieš keletą savaičių Ugniagesių gelbėtojų mokykloje baigė narų kursus.

Narai jėgas išbandė nepertraukiamoje komandinėje estafetėje, kuri susidėjo iš trijų rungčių: plaukimo (greičiausias buvo Simonas Michailiukas iš Vilniaus APGV), naro gelbėtojo (geriausio laiko autorius 3 metus iš eilės – Jurgis Rumiancevas iš Klaipėdos APGV) ir skęstančiojo gelbėjimo (greičiausias Giedrius Paulauskas iš Šiaulių APGV).

Pasak Ugniagesių gelbėtojų mokyklos Narų ir fizinio parengimo skyriaus viršininko pavaduotojo Jono Vaišučio, šiemet varžybose narams teko atlikti sudėtingesnes užduotis po vandeniu. „Pernai varžybose į krantą reikėjo parplukdyti ant dugno gulintį skenduolį (manekeną), o šiemet jis buvo prikabintas plunksnakabliais, tarsi įsipainiojęs į šakas ir žoles.

Taip pat šiemet narams buvo parengtos sunkesnės užduotys po vandeniu, kuriose gelbėjo ne tik geras fizinis pasirengimas, bet ir kruopštumas. Reikėjo atidaryti dėžes, surinkti smulkius daiktus ir pargabenti juos į krantą.

Džiugu, kad skęstančiojo gelbėjimo rungtyje, palyginti su ankstesniais metais, rezultatai gerėja, vyksta didesnė konkurencija, narų rezultatai skiriasi tik dešimtosiomis sekundės dalimis,“ – sakė jis.

Geriausiems valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narams apdovanojimus įteikė Ugniagesių gelbėtojų mokyklos viršininkas Valdas Krulikauskas.

Šių varžybų tikslas – tobulinti narų gebėjimus ir kvalifikaciją, patikrinti jų pasirengimą likviduoti įvykius vandenyje, išaiškinti geriausius šių metų narus ir komandą, populiarinti naro profesiją, kelti jos prestižą, bendradarbiauti ir pasidalyti patirtimi su kolegomis.

Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narams beveik kiekvieną dieną tenka skubėti žmonėms į pagalbą. Šiemet jie jau išgelbėjo 92 skęstančius žmones, iš jų 8 vaikus, ir ištraukė 132 skenduolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.