Konservatorių gretose maištaujama prieš vedlį

Rinkimus pralaimėjusių konservatorių gretose kunkuliuoja aistros – vedliu Gabrieliumi Landsbergiu nusivylę politikai kurpia planus jį palikti be posto Seime.

Tarp konservatorių Ž.Pavilionio (nuotr. kairėje) ir G.Landsbergio – trintis.<br>T.Bauro nuotr.
Tarp konservatorių Ž.Pavilionio (nuotr. kairėje) ir G.Landsbergio – trintis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 5, 2016, 9:34 AM, atnaujinta May 9, 2017, 1:58 PM

Prieš rinkimus slaptas derybas dėl valdžios su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu vedęs, o vėliau partiją į opozicijos apkasus pasukęs G.Landsbergis nemenkai užrūstino dalį konservatorių.

„Pastarųjų savaičių įvykiai parodė, kad G.Landsbergis nesugeba adekvačiai reaguoti į politinę situaciją, išryškėjo tam tikras kaprizingumas, arogancija ir bandymas matyti tik save“, – dėstė vienas įtakingas konservatorius.

Jaunajam politikui, kuris esą tariasi tik su jam ištikimų draugų būreliu, taip pat priekaištaujama dėl lyderystės stokos, nenoro imtis atsakomybės ir diskusijų partijoje vengimo.

Atskalūnais Vytauto Landsbergio anūko išvadinti dešinieji „Lietuvos rytui“ prasitarė ketinantys su G.Landsbergio šalininkais susiremti dėl frakcijos seniūno posto.

Pagal nerašytas taisykles, didžiausios Seimo opozicinės frakcijos seniūnas pretenduotų ir į opozicijos lyderius. Šiuo metu taip tituluojamas Andrius Kubilius.

„Tikrai bus daugiau nei vienas pretendentas, ir balsų santykis G.Landsbergiui greičiausiai nebus palankus“, – sakė vienas partijos maištininkų.

G.Landsbergio aplinkai nepriklausantys į Seimą išrinkti dešinieji kandidatu į frakcijos vadovus ketina siūlyti už derybas su „valstiečiais“ agitavusį Žygimantą Pavilionį.

Manoma, kad jeigu G.Landsbergis varžysis dėl frakcijos seniūno posto, jam galimybės laimėti slaptuose rinkimuose nėra itin didelės – besąlygiškai ištikimų partijos lyderiui esą yra maždaug dešimt parlamentarų.

Tiesa, nežinia, kurią stovyklą pasirinks kol kas daugiau ar mažiau neutraliai besilaikantys politikai.

Todėl jaunąjį vedlį pamokyti nusprendę senbuviai neatmeta, kad jų planus dėl Ž.Pavilionio galėtų sujaukti galimas G.Landsbergio aplinkos manevras – seniūno rinkimuose iškelti populiariąją Ingridą Šimonytę.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Eugenijaus Gentvilo teigimu, greičiausiai ir naujajame parlamente liberalai opozicijoje nesiblokuos su konservatoriais ir į opozicijos lyderio postą nepretenduos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.