A. Butkevičius atskleidė derybų eigą ir pakomentavo ministerijų perkėlimą į Kauną

Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius, paklaustas, ar galima tikėtis, kad sutartis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo bus parašyta jau trečiadienį, patvirtino, kad to tikimasi. „Toks yra užsibrėžtas tikslas. Derybos vyksta labai korektiškoje aplinkoje“, – LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Anot A.Butkevičiaus, ministerijų perkėlimas į Kauną – svarstytinas klausimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Anot A.Butkevičiaus, ministerijų perkėlimas į Kauną – svarstytinas klausimas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-08 07:38, atnaujinta 2017-04-18 14:21

Kiek sutampa „valstiečių“ ir socialdemokratų vertybinės nuostatos? „Programinės nuostatos daugelyje sričių sutampa, o tam tikros pozicijos, kurios skiriasi, esame pasiruošę jas įvardyti – tai šeimos sąvoka, santuokos klausimas ir Konstitucijos 38-tasis straipsnis“, – kalbėjo A. Butkevičius ir pridūrė, kad šiuo metu vyksta aktyvios diskusijos dėl socialinio modelio.

Anot A. Butkevičiaus, socialdemokratai pasisako, kad būtų mažinamas alkoholio prieinamumas ir specializuoti skyriai, bet būtina atsižvelgti į regionuose esančių smulkiųjų prekybininkų interesus, itin didelis dėmesys bus skiriamas švietimui ir prevencijai.

„Deramės dėl trijų ministerijų. Buvo kalbama ir apie tai, gal būtų galima pasiūlyti kvalifikuotą ministrą, bet buvo nueita į keliamus reikalavimus ir tam tikrus nepasitenkinimus“, – apie derybų eigą kalbėjo A. Butkevičius.

A. Butkevičius sakė, kad dėl valdančiosios koalicijos derantis su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nebuvo reikalaujama keturių ministrų portfelių. 

„Mes deramės dėl trijų, tai kvota, kuri yra. Mes dabar derėjomės ne kiek socialdemokratams priklauso, aš dar kartą pasikartosiu, buvo kalbama apie tai – gal būtų galima pateikti arba pasiūlyti kompetentingą, kvalifikuotą būsimą ministrą, tik apie tai buvo kalbama, bet kažkodėl labai buvo nueita į kažkokius reikalavimus ar keliamus nepasitenkinimus“, – LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius. 

Apie siūlymus perkelti porą ministerijų iš Vilniaus į Kauną, pašnekovas sakė: „Reikia vertinti labai atsakingai, kiek tai kainuotų valstybei, kokios būtų problemos ir privalumai. Turi būti analizė, ar specialistai iš Vilniaus važiuos į Kauną, tuomet reikia galvoti apie išeitines kompensacijas. „Valstiečiai“ laikosi tokios pozicijos, kad dvi ministerijos turi būti perkeltos į Kauną.“

Paklaustas apie tai, kaip vertina faktą, kad taryba nepritarė jo atsistatydinimui iš partijos pirmininko pareigų, socialdemokratų lyderis teigė, kad partijos vadovybės likimas paaiškės pavasarį.

„Turiu prisipažinti, kad Seimo rinkimuose tikėjomės geresnių rezultatų, bet nesugebėjome visuomenės įtikinti tuo, kas padaryta ir ką ketinome bei ko nepavyko kadencijos laikotarpiu. Kiekvienas pirmininkas turi prisiimti atsakomybę, tai tą klausimą ir iškėliau po man išsakytos kritikos. Kolegos tokiam pasiūlymui nepritarė ir įsipareigojau eiti šias pareigas iki pavasario, kol išrinksime naują pirmininką arba pirmininkę.“

Anot jo, naujo pirmininko rinkimai vyks jau nauja tvarka. Premjeras perspėjo, kad laukiant pokyčių reikia ne tik tam tikro inteligentiškumo ir racionalaus mąstymo. Reikia apsvarstyti, kokią naudą tai duos Lietuvos žmonėms, o ne tik išsakyti gražiai skambančius raktinius žodžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.