38 politikai prarado mandatus savivaldybėse, kad galėtų prisiekti Seime

Vyriausioji rinkimų komisija

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 4:30 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 8:58 AM

Iš viso naujajame Seime darbą pradės 39 savivaldybėse mandatą turėję politikai. Pirmajame ture į Seimą išrinkto Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovo Česlavo Olševskio įgaliojimai nutraukti anksčiau.

Č.Olševskis dėl Seimo nario mandato paliko Vilniaus rajono vicemero postą, į Seimą išrinkti dar trys vicemerai – Ignalinos rajono vicemeras Gintautas Kindurys, Šiaulių miesto vicemeras Stasys Tumėnas bei Tauragės rajono mero pavaduotoja Aušrinė Norkienė, visi trys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) nariai.

Po Seimo rinkimų daugiausiai politikų – po penkis – keisis Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybių tarybose. VRK duomenimis, beveik pusė – 19 – savivaldybes paliekančių politikų yra iš rinkimus laimėjusios LVŽS, po keturis atstovus iš savivaldos į Seimą išeina nuo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų bei Liberalų sąjūdžio.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad tarybos nario įgaliojimai nutrūksta, jei jis išrenkamas Seimo nariu. Iki priesaikos Seimo narys turi atsisakyti visų su mandatu nesuderinamų pareigų.

Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.