Vieniems šviečia, kitiems nosį riečia

Ko gi, žmogau, lendi į tą politiką, jei nenori būti generolu, o tik šiltam užkrosny sėdėti arba jei ji apskritai tau riečia nosį ir kaulus laužo? Tai – vienas klausimų, kuriuos kelia naujos valdžios gimdymo traukuliai.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2016, 5:36 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 10:32 AM

Štai viena ryškiausių prasilošusių socialdemokratų žvaigždžių ir didžiausių vilčių Vilija Blinkevičiūtė nenori tapti socialinės apsaugos ir darbo ministre, nors tu ką. Pats partijos vedlys A.Butkevičius maldauja, o ji – ne, ir viskas. Ir toliau sėdi šiltoje europarlamentaro kėdėje.

Kita ne menkiau, o gal net labiau ryški asmenybė – „Lietuvos sąrašo“ atstovė Aušra Maldeikienė, per kančias prasibrovusi į Seimą, dabar raunasi plaukus. Nesupranta moteris, kodėl jai teko tokia bausmė ir už ką tie žiaurūs rinkėjai tą kryžių užkrovė būtent jai. Ekonomistė staiga suprato, kad Seimas jos „nejaudina“, tad nori atgal pas studentus.

Užtat kairiųjų veteranas Bronius Bradauskas, atvirkščiai, negali tverti džiaugsmu šonus šildydamasis po tolima saule. Kodėl? Nes pagaliau nebepateko ten, kur pateko A.Maldeikienė.

Žmonės kalba, kad ir vandens paviršiuje išsilaikiusių „tvarkiečių“ vienas naujųjų lyderių R.Andrikis ilgai kankinosi – imti tą mandatą ar toliau verstis advokato veikla.

Iš tiesų, ką veikti A.Maldeikienei parlamente, kuriame jau pasigirdo planų Seimo nariams posėdžių metu uždrausti ne tik triukšmauti, bet net kalbėti tarpusavyje?

Lyg to būtų negana, bendrą artėjančios drakoniškos tvarkos vaizdą papildo „valstiečių“ užmojai atimti iš tautos išrinktųjų švenčiausiąją teisę už vadinamąsias parlamentines lėšas nuomotis ratus. Tokios baisybės dar prieš priesaiką gali priversti sudvejoti ne vieną naują parlamentarą: juk ne ten aš ėjau, kur dabar patekau.

Tačiau tikriausiai vis viena apsispręs likti. Juk viskas – vardan tos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.