„Flešiukas“ – tai pavojus valstybei

„Flešiukas“ – ne Rusijos žvalgybos agento slapyvardis. Tai USB raktas, toks į kompiuterį įkišamas daikčiukas, kurį pavadinę „flešiuku“ sulauktume kalbininkų priekaištų. Tačiau „flešiukas“ gali būti labai pavojingas ne tik kalbai, bet ir mūsų valstybei.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2016-11-10 06:23, atnaujinta 2017-04-18 08:19

Taip tvirtina moteris viename reklamos siužetų, kuriuos prieš kelias dienas pradėjo transliuoti LRT televizija.

Neįprasta tai reklama, nes nėra garsių šūksnių, siūlymų ką nors pirkti. Tiesiog nufilmuota vienoje Vilniaus kavinėje sėdinti moteris, pasakojanti, kad ji labai mėgsta kiną. Moteris yra išsiskyrusi. Kai kartą užsuko į kino teatrą, pastebėjo, kad į ją žiūri vyriškis. Po filmo jis priėjo, pasikalbėjo, išgėrė kavos.

Ne, toliau pasakojime nebus nė užuominos apie meilės romaną, kaip jau turbūt spėjote pamanyti. Kartą ne Lietuvoje gyvenančiu verslininku prisistatęs vyriškis atvežė USB rakte filmą. Namuose moteris jo nesugebėjo pažiūrėti, tad raktą nusinešė į darbą.

USB raktą vyriškis paprašė grąžinti, o paskui pradingo.

„Po kurio laiko mane išsikvietė direktorius. Pasirodo, mano kompiuteryje atsirado programa, kuri visą informaciją siunčia į užsienį. Nejaugi čia dėl šito „flešiuko“?“ – klausė moteris. O balsas už kadro patikslino: „Galbūt. O gali būti ir kai kas daug rimčiau. Ir jūs galite tapti priešiškų žvalgybų taikiniu. Geriau nespėlioti. Geriau pasitarti.“

Tą patį šis balsas įtaigiai tvirtina ir po kitų siužetų – verslininko ir studento pasakojimų.

Tai nauja uždariausios Lietuvoje įstaigos – Valstybės saugumo departamento – reklama. Taip ji pristato pasitikėjimo liniją. Kam tokia reklama? Anot saugumiečių, kad žmonės išmoktų pažinti priešiškų mūsų valstybei agentų veiklą, juolab kad užsienio žvalgyba aktyvina savo veiksmus.

Tad jei vienišai moteriai vyriškis parodys dėmesį, pakvies išgerti kavos ir dar pasiūlys pažiūrėti filmą, įrašytą „flešiuke“, geriau nespėlioti. Geriau net nesitarti. Geriau iškart įskųsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.