Krašto apsaugos ministre siūloma R. Budbergytė: „Šaudyti išmokau“

Socialdemokratai prezidiume nutarė į krašto apsaugos ministro postą siūlyti šiuo metu finansų ministrės pareigas einančios Rasos Budbergytės kandidatūrą.

Krašto apsaugos ministre siūloma R. Budbergytė: „Šaudyti išmokau“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Krašto apsaugos ministre siūloma R. Budbergytė: „Šaudyti išmokau“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 4:33 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 4:54 AM

Nors dėl šios ministerijos partija ir nesusiderėjo, tikina, kad per derybas buvo nuspręsta, kad galės siūlyti kandidatus kitoms ministerijoms.

„Pastaruoju metu vyksta daug diskusijų, kad į krašto apsaugos ministro postą nieko nėra pasiūlyta, o derybų metu buvo kalbama apie tai, kad gali kandidatus siūlyti ir kitos partijos, matome, kad Rasos Budbergytės kandidatūra stipri, per trumpą laiką dirbdama Vyriausybėje ji užsitarnavo gerą vardą.

Jos kandidatūra gali būti svarstoma“, – sakė Algirdas Butkevičius, paklaustas apie minimą R. Budbergytės kandidatūrą.

Pati R.Budbergytė plačiau komentuoti tokių galimų karjeros pokyčių nepanoro. „Labai džiaugiuosi, kad premjero apie mane gera nuomonė, esu jam už tai dėkinga, bet nemanau, kad to pakanka, kad jis mane nominuotų į šitas pareigas.

Tiek ir norėčiau pasakyti, viso, ačiū“, – trumpai po prezidiumo komentavo politikė.

Žurnalistų paklausta, iš kur moka šaudyti, atsakė: „Dirbau VRM, buvau ministerijos sekretore ir kai šaudėme, sušaudžiau į dešimtuką“.

Socialdemokratų partijos prezidiumas penktadienį pritarė užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kandidatūrai toliau vadovauti Lietuvos diplomatijai, taip pat Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus kandidatūrai į ūkio ministrus ir parlamentaro Dariaus Petrošiaus kandidatūrai į teisingumo ministrus.

R.Karbauskis abejoja

Valdančiosios koalicijos lyderės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas Ramūnas Karbauskis abejoja, ar krašto apsaugos ministru galėtų būti socialdemokratų atstovas.

Pasak jo, šias pareigas einantis žmogus turi glaudžiai dirbti su prezidentu, o socialdemokrato paskyrimas krašto apsaugos ministru gali grėsti panašia santykių krize, su kuria susidūrė prezidentė Dalia Grybauskaitė ir dabartinis ministras Juozas Olekas.

„Aš suabejočiau tuo, ar pritarti bet kuriam kandidatui į krašto apsaugos ministrus, kurį siūlo Socialdemokratų partija, – BNS penktadienį sakė R.Karbauskis. – Šita kandidatūra yra labai svarbi santykyje su Prezidentūra.“

„Tai klausimas ne dėl asmens gebėjimo vykdyti tas pareigas, bet yra tam tikra problema. Reikia siekti išvengti dar vienos santykių krizės tarp krašto apsaugos ministro ir prezidentės“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.