Vilkaviškio gimnazijoje – viduramžiški auklėjimo metodai?

„Snieguotą lapkričio dešimtosios rytą į gimnaziją pavėlavę moksleiviai buvo priversti ketvirtį valandos šalti lauke, nes direktorius liepė specialiai užrakinti duris ir jų neįleisti“, – pasakojo į redakciją paskambinę gimnazistų tėvai.

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Alma Finagėjevienė patvirtino esanti informuota apie šį incidentą.<br>„suduvis.lt“ nuotr.
Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Alma Finagėjevienė patvirtino esanti informuota apie šį incidentą.<br>„suduvis.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Samuolienė, „suduvis.lt“

Nov 13, 2016, 6:30 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 2:45 AM

Ketvirtadienį iš tikrųjų gausiai pasnigo ne tik Vilkaviškio mieste, bet ir aplinkiniuose rajonuose. Eismo sąlygų neapskaičiavo ne tik vairuotojai, bet, matyt, ir pėstieji, todėl tąryt į darbą vėlavo ne vienas.

„Čia gal ir mūsų, tėvų, kaltė, kad nespėjome vaikų atvežti laiku ar neišleidome iš namų anksčiau, tačiau tokiais metodais auklėti, kai lauke minusinė temperatūra, manome, tikrai negalima, juo labiau neišsiaiškinus priežasčių, – taip Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos direktoriaus Aleksandro Žikevičiaus sprendimą šalčiu nubausti pavėlavusius vaikus, neįleisti jų į mokyklą įvertino tėvai. – Pavėlavusių vaikų gal buvo apie dvidešimt. Pavėlavo ir trys mokytojos, tačiau jas įleido. O vaikų, atsidaręs duris, direktorius su pašaipa dar paklausė: „Ar nešalta?“ Ir jie dalį pirmosios pamokos šalo lauke.“

Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Alma Finagėjevienė patvirtino esanti informuota apie šį incidentą: „Nežinau tokios mokyklos, kurios vidaus tvarkos taisyklėse būtų įrašyta „neįleisti pavėlavusių vaikų“.

Man vakar darbo pabaigoje pranešė tėvai, dabar kaip tik ketiname aiškintis, ar ir šiandien taip vyksta, nes vaikai gali sušalti, susirgti, atsakomybė tenka gimnazijos vadovui. Todėl aiškinsimės, kokia tokio sprendimo priežastis.“

Gimnazijos direktorius informaciją apie vaikų auklėjimą šalčiu paneigė: „Vaikai buvo užregistruoti, surašyta, kodėl vėlavo, ir įleisti, tikrai niekas nelaikė už durų. Vėlavo du mokykliniai autobusai, todėl jų vaikai buvo įleisti iš karto, o tie 12 gimnazistų, kurie gyvena Vilkaviškio mieste, buvo užregistruoti, surašytos vėlavimo priežastys ir įleisti.“

Pedagogikos istorijoje yra žinoma daug „įdomių“ auklėjimo metodų, pavyzdžiui, kitą kartą galima prasikaltusius vaikus salėje ant žirnių suklupdyti…

Redakcija primena, kad „Aušros“ gimnazijos direktoriaus A.Žikevičiaus sprendimai jau ne pirmą kartą prasilenkia ne tik su pedagogika, bet ir su įstatymais. Vos prieš mėnesį direktorius gavo nuobaudą už tai, kad jam pavaldūs darbuotojai darbo metu jo kieme kasė anglis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.