Eugenijui Gentvilui – Seimo klausimai apie Eligijaus Masiulio pinigus

Darbą pradėjęs naujasis Seimas pasigedo žinių apie kyšininkavimo skandale skendintį buvusį liberalų pirmininką Eligijų Masiulį. Socialdemokratas Artūras Skardžius klausė liberalų vedlio Eugenijaus Gentvilo, kaip klostosi E.Masiulio byla.

Seimas domisi, kaip klostosi E. Masiulio byla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Seimas domisi, kaip klostosi E. Masiulio byla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-14 17:39, atnaujinta 2017-04-17 23:27

„Aš įtikinau, kartu su kolegomis, beveik 10 proc. rinkėjų, kad aš nė prie ko. Turiu žinojimą, kad aš asmeniškai su tuo nesu susijęs ir turiu tikėjimą, kad partija su tuo nesusijusi. Spalio 9 diena buvo didžiausias iššūkis liberalams“, – posėdžių salėje žodžius dėliojo E.Gentvilas.

Liberalas pripažino, kad rugpjūčio 4 dieną paskutinį kartą buvo susitikęs ir telefonu kalbėjo su E.Masiuliu. Šiuo metu teisėsauga dar tęsia tyrimą dėl galimo E.Masiulio kyšio paėmimo iš „MG Baltic“ ir daugiau jokių žinių nėra.

„Tvarkietis“ Petras Gražulis teiravosi, ar E.Gentvilas tiki, kad E.Masiulis yra toks godus, jog daugiau negu 250 tūkst. eurų ėmė sau, o ne partijai.

„Negaliu komentuoti nieko daugiau, kas galėtų pažeisti teisėsaugos teises tirti. Man jokios aplinkybės yra nežinomos. Aš su ta istorija nesusijęs, tegul tiria teisėsauga.

Jei klausiate, ar Masiulio poelgis paaiškinamas – man tai neįtikėtina ir tokia veikla tikrai negerbia politiko“, – atsakė E.Gentvilas.

P.Gražulis teigė, kad kiek pažįsta E.Gentvilą, tai šis „buvo linkęs dalintis“.

Be abejonės, visuomenė dar ilgai kartos politiko E.Masiulio pavardę. Gegužės mėnesį į kyšininkavimo skandalą įsivėlęs buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas turėjo pasitraukti iš Seimo ir su trenksmu baigti politinę karjerą dar prieš rinkimus. Sulaikę kvapą šalies gyventojai stebėjo, kaip teisėsaugos pareigūnai kratė E.Masiulio namus ir darbo vietą.

Ant liberalo pečių krito įtarimų šešėlis, kad jis galėjo paimti iš R.Kurlianskio 106 tūkst. eurų kyšį už koncernui „MG Baltic“ palankius sprendimus. Iš viso kratos metu E.Masiulio bute rasta apie 250 tūkst. eurų grynaisiais. Po ilgai trukusių apklausų E.Masiulis ryžosi viešai išpažinčiai, esą tie pinigai buvo gauti iš R.Kurlianskio kaip paskola būstui. Teisėsauga vykdo tyrimą ir dar nepateikė išvadų, kaip ten buvo iš tiesų.

Tiesa, E.Masiulis – ne vienintelis, sulaukęs įtarimų dėl kyšio ėmimo iš „MG Baltic“ koncerno viceprezidento R.Kurlianskio. Teisėsauga įtaria, kad dabar jau buvęs parlamentaras Darbo partijos narys Vytautas Gapšys taip pat galėjo dalyvauti nesąžininguose susitarimuose su šiuo koncernu. Įtariama, kad V.Gapšys galėjo paimti 25 tūkst. eurų kyšį iš R.Kurlianskio. Rugpjūčio 8-ąją jis neteko Seimo nario mandato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.