Naujasis Seimas turės vienu komitetu daugiau, jam vadovaus R. Karbauskis

2016-2020 metų kadencijos Seime turėtų dirbti 16 komitetų – vienu daugiau nei ankstesnėje kadencijoje.

Naujasis Seimas turės vienu komitetu daugiau.<br>T.Bauro nuotr.
Naujasis Seimas turės vienu komitetu daugiau.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2016, 8:46 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:19 PM

Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas bus dalijamas į dvi dalis įkuriant naują Kultūros komitetą, taip pat ketinama išsaugoti ir Informacinės visuomenės plėtros komitetą.

Seimo posėdžių sekretoriate užregistruotos atitinkamos Seimo Statuto pataisos, kurias teikia valstiečiai Rima Baškienė ir Ramūnas Karbauskis bei socialdemokratai Irena Šiaulienė ir Juozas Olekas.

Kaip sakė kandidatė į Seimo vicepirmininkes „valstietė“ R.Baškienė, atsisakoma ankstesnių planų Informacinės visuomenės plėtros komitetą prijungti prie Ekonomikos komiteto.

„Koalicijos partneriai iškovojo (kad komitetas nebūtų naikinamas – BNS),“ – teigė R.Baškienė. Tačiau ji negalėjo dar pasakyti, kam – „valstiečiams“ ar socialdemokratams – priklausys šio komiteto pirmininko postas.

Be to, Informacinės visuomenės plėtros komitetą siūloma pervadinti į Inovacijų ir technologijų komitetą. Pasak socialdemokratų frakcijos vadovės Irenos Šiaulienės, frakcija, siūlysianti pastarojo komiteto pirmininką, paaiškės antradienį.

Statuto pataisos numato, kad Inovacijų ir technologijų komitetas bus atsakingas už rengimą tų projektų, kurie bus susiję su informacine visuomene, skaitmenine ekonomika, inovacijomis, technologine pažanga, valstybės technologinį modernizavimu, komunikacijų valdymu.

Kultūros komitetui turėtų vadovauti „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis.

Svarbiausiuose ir didžiausiuose – Seimo Biudžeto ir finansų (BFK) nei Ekonomikos komitetuose planuoja dirbti po keturis „valstiečius“.

BFK turėtų dirbti trečią kadenciją Seime dirbsiantis Viktoras Rinkevičius, ūkininkas Vilius Ąžuolas, Juozas Varžgalys, iki išrinkimo į Seimą buvęs Ukmergės autobusų parko direktoriaus pavaduotoju, bei finansų ekspertas Stasys Jakeliūnas.

V.Rinkevičius bus siūlomas į šio komiteto vadovus.

Taip pat komitete tikriausiai dirbs konservatorius Andrius Kubilius, liberalas Kęstutis Glaveckas, „tvarkietis“ Kęstutis Bartkevičius, socialdemokratai Andrius Palionis ir Algirdas Butkevičius.  Taip pat jame žada likti lenkų frakcijos atstovė Rita Tamašūnienė. Jame nori dirbti ir partijos „Lietuvos sąrašas“ atstovė ekonomistė Aušra Maldeikienė, kuri priklausys Mišriai Seimo narių grupei.

Ekonomikos komitetui vadovauti siūloma „valstiečiui“ Virginijui Sinkevičiui. 2015-2016  metais jis buvo Lietuvos oro uostų koncesijos projekto koordinatorius, dirbo „Investuok Lietuvoje“ Investicinės aplinkos gerinimo grupės vadovu.

Pasak V.Sinkevičiaus, taip pat komitete dirbs „valstiečiai“ Raimundas Martinėlis, Bronislovas Matelis ir Virgilijus Poderys. Ekonomikos komitete dirbsiantis patvirtino liberalas Eugenijus Gentvilas.

Jame norėtų likti ir socialdemokratas Artūras Skardžius.

Dabar BFK dirba 13, o Ekonomikos komitete – 12 parlamentarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.